Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Спорт

У Львові відбулось нагородження молодіжних громадських організацій "Галицький авангард"

У Львові відбулась молодіжна зустріч "Галицький авангард", на котрій громадські організації спільно з управлінням молоді та спорту підвели підсумки минулого року та презентували плани на 2015 рік. Під час зустрічі найактивніші молодіжні об'єднання отримали нагороди від управління.

13 громадських організацій та 8 керівників молодіжних ГО отримали нагороди від Управління молоді та спорту Львівської ОДА. "Серед молодіжних громадських організацій найбільше патріотично-виховних, також є значна кількість ГО, що орієнтуються на туризм. Окремо слід пригадати громадські організації, що займаються популяризацією здорового способу життя та боротьбою з алкогольною і наркозалежністю", - зазначили в прес-службі департаменту.

"Молодіжна політика повинна переходити у практичне русло, не зупиняючись лише на дозвільних та виховних цілях. Особливо зараз, адже молодь в Україні повинна брати ініціативу в розбудові держави в свої руки, - зазначив Роман Брезіцький, голова ГО "Молодь за зміни".

Він також наголосив, що політична ситуація в країні вимагає від молоді брати відповідальність на себе. "Політикум змінюється, гасла та носіння прапорів не допоможуть Україні. Молодь  мусить активно долучатись в громадські процеси. Важливо зосередити увагу на виховані фахівців, експертів у конкретних галузях, задля досягнення чітких результатів", - додав Роман Брезіцький.

Основною метою заходу було не лише відзначити найкращі молодіжні об'єднання, а також презентувати плани на наступний рік, познайомити активну молодь одне з одним. "Департамент підтримує громадські організації як матеріально, так і певними адміністративними та іншими послугами", - уточнили в прес-службі.

Загалом участь в молодіжній зустрічі "Галицький авангард" взяли понад двадцять громадських організацій. Серед них були представлені як давно існуючі, з розгалуженою мережею осередків в області, так і нові об'єднання, що хочуть заявити про себе.

"Ініціаторами першої такої зустрічі, котра відбулась минулого року, були Молодий народний рух, Спілка української молоді та Молодіжний націоналістичний конгрес. Я дуже тішусь, що традиція продовжується, хоч цього року ми вже не були організаторами, а лише брали участь в "Галицькому авангарді" як учасники зустрічі. Це хороша платформа для комунікації громадських організацій, громадських діячів котрі в повсякденному житті рідко можуть зустрітись. Тут вони можуть поговорити, продумати якісь спільні заходи, перейняти досвід один в оджного", - зазначив Андрій Бень, заступник голови Львівської обласної організації Молодіжний націоналістичний конгрес.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ