Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувся міжнародний фестиваль ретро-автомобілів

Цими вихідними у Львові та на околиці міста, в селі Брюховичі відбувся фестиваль ретро-автомобілів «Запорозькі забави з Левами 2010», - повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Перший день змагань автомобілісти провели в смт. Брюховичі. Завдання – подолати складний маршрут за Легендою та виконати цілий ряд вправ на водійську вправність та винахідливість. Другий день змагань пройшов у Львові.

У фестивалі прийняло участь 31 автомобільний екіпаж та 3 мотоцикли. Чотирнадцять учасників змагалися на антикварних «Запорожцях». Головний перехідний приз від мера Львова –“Кришталевий Лев» отримали львів'яни Андрій та Оксана Бандровські. Малий «Кришталевий Лев» поїхав до Польщі в Люблінський автомобіль клуб. Від імені міського голови Львова приз вручив знавець та дослідник історії Львова Петро Радковець.

Великий Кубок імені першого переможця довоєнних Гран-прі Львова, чемпіона Польщі Генріха Лієфельда вибороли Павло та Андрій Володько (автомобіль «Autobianсi A111 Elite»). Кубок особисто вручали Генеральний консул РП у Львові Гжегож Опалінські та п'ятиразовий Чемпіон з раліВасиль Ростоцький. Малий «Кришталевий лев» та Кубок вибороли Малгожата та Гжегож Собонь (автомобіль –«Fiat 124 Spider»).

Найстаріший автомобіль на змаганнях – «Опель-Олімпія» 1930 року (власник – львів’янин Савич Олег). Кубок ім. Соломії Крушельницької отримав найвправніший жіночий екіпаж (за кермом «Запорожця» ЗАЗ-965 – Оксана Денис). ТМ «Мафон» встановила приз «Жінка за кермом» (переможець – Ольга Кулинич). Страхова компанія «Здорово» вручила іменні сертифікати наймолодшому та найстаршому водіям – Тарасу Цюванику (18 років) та Євгену Бальві (81 рік). Призи отримали не лише переможці – рідкісні книги Артема Атояна «Гран-прі Львова» з автографом автора вручено організаторам фестивалю в номінації «За волю до перемоги».

Організатор фестивалю авто-фан-клуб «ЗАЗ-КОЗАК» встановив спеціальні нагороди –медалі для журналістів, які прийняли участь в якості штурманів у авто змаганнях. Відзначено «Перший автомобільний», телеканал «Россия», ТСН (1+1), журнал «Lvivtoday», «Високий замок», «Газета по-львівськи». Головний кубок серед журналістів виборов власкор журналу «АвтоЦентр» Сергій Іванов.

Вже у наступному році до Львова на фестиваль запрошені ретро-автомобілі з 16-ти країн, представники яких в різний час змагалися на «Львівському трикутнику».

Фото - Михайло Дашкович

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ