Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкриють Центр мови та культури Китаю «Ні Хао»

20 листопада у Львові відкриють Центр мови та культури Китаю. Про це сьогодні, 15 листопада, повідомили на прес-конференції з цієї нагоди.

Ініціатором створення такого центру є Міжнародна громадська організація «Культурно-дослідний центр України та Китаю «Ланьхва».

Отож, діятиме цей центр в антикафе «CoMMuna», заняття проводитимуть двічі на тиждень в післяобідній час.

«Центр мови та культури Китаю – це нова можливість для того, щоби львів’яни змогли доторкнутись до культури Китаю і вивчити мову», – наголосив голова правління Міжнародної громадської організації «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва» Юрій Котик.

Також він пояснив, звідки взялась ідея створення такого осередку в Львові: «Дуже часто до нас звертаються люди, які цікавляться де можна вивчити китайську мову, пізнати культуру цієї країни. Це нас надихнуло на створення Центру мови та культури Китаю. Ми його назвали «Ні Хао», що означає добрий день».

Варто зауважити, що такі центри відкриватимуть у всіх великих містах України.

За словами голови правління Міжнародної громадської організації «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва», учасники навчань пізнаватимуть китайську мову завдяки спілкуванню з її носіям, також вони ознайомлюватимуться з фільмами, всілякими програмами про культурні події в Китаї.

«Тут діятимуть індивідуальні та групові курси, також будуть заняття для дітей. Для дорослих навчання триватимуть 1,5 год, для малечі – 1 год. В останніх заняття відбуватимуться у вигляді ігор та забав, щоби зацікавити дітей…», – розповів Юрій Котик.

Водночас додав, що в центрі працюватиме 10 викладачів. Такої кількості вчительського складу буде, за його словами, достатньо. Він зазначив про те, що набрані групи будуть невеликими. «Хочемо приділити увагу кожному», – пояснив Юрій Котик.

Як він розповів, усі навчання проводитимуть на громадських засадах, відповідно, вони практично нічого не коштуватимуть: треба буде вносити доброчинні внески за оренду приміщення та покривати витрати за літературу чи обладнання.

Юрій Котик  також зазначив про особливості китайської мови: «Китайська є складною. В українській пишемо так, як читаємо, натомість, в китайській кожна буква має чотири види звучання – вільний звук, до верху, до низу, знизу-доверху». 

Додамо, що після успішного закінчення навчання усі учасники отримають Сертифікат про закінчення курсів, також вони матимуть можливість відвідати Китай у якості туристів, студентів.

Фото - Павло Паламарчук 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ