Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили 100-річчя Українського Січового Стрілецтва

Сьогодні, 6 серпня, у Львові на Янівському цвинтарі відбулись урочистості, присвячені 100-річчю з дня створення легіону Українських Січових Стрільців. Під час виконання державного гімну над меморіалом УСС підняли державний прапор України.

"Нація гине тоді, коли останній чоловік, що її пам’ятає – не визнає її", - промовив Петро Франко, голова Всеукраїнського товариства політв’язнів та репресованих, у своєму виступі.

Він також додав, що в Україну йде велика війна. "Ми усі повинні взятись за руки поки не пізно і сильно тримати оцей прапор нашої української держави", - зазначив Петро Франко.

Пізніше поруч з меморіалом Українським січовим стрільцям відбулась екуменічна панахида за участі представників духівництва усіх конфесій. Перед початком молитви вони наголосили на своїй єдності та братерстві в відзначені пам'яті загиблих січових стрільців.

Завершились урочистості покладанням квітів та виконанням стрілецької пісні "Хлопці, підемо, боротися Будемо". Її виконав хор "Гомін". Загалом на урочисті заходи зібралось близько 100 людей, серед котрих переважно була молодь в патріотичному вбрані.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ