Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові відзначили 103-річчя С.Бандери: зібралося до 2 000 осіб

Сьогодні, 1 січня, у Львові біля пам'ятника Степанові Бандері відзначили 103-річчя видатного українця, голови проводу ОУН, Героя України Степана Бандери: зібралося до 2 000 осіб, захід тривав 2 години. Головна ідея: боротьба продовжується, Україна потребує нових Бандер, які поборять її ворогів.

Урочистість розпочалася поминальною Службою Божою та спільною молитвою. Далі звертання виголосили священики різних конфесій. Їх суть звелась до того, що Степан Бандера - великий син українського народу, а його життя є ще одним свідченням того, що Бог створив людину вільною, і той, хто на цю волю зазіхнув, буде покараний.

Один із отців був вельми радикальний. Говорив, що влада темряви рано чи пізно мине, що так не повинно бути, коли бандити, "осли, дебіли і чечетови" при владі, а невинні люди сидять по тюрмах.

Далі  до мікрофона підійшов голова Львівської обласної ради Олег Панькевич. Він нагадав, що сьогодні ж у Великих Мостах відкрили ще один пам'ятник Степанові Бандері. Нагадав також Бандерівські слова про те, що головна боротьба точиться на ниві духовності, і що вороги в образі табачників намагаються саме тут завдати дошкульного удару українцям.

Міський голова Львова Андрій Садовий зосередився на тому, що Степан Бандера - це не слова, а насамперед дія, чин. Мовляв, Степан Бандера своїх ворогів знищув. При цьому Андрій Садовий звернув увагу громади, що багато проблем вона здатна розв'язати сама. І тут міський голова не оминув тему алкоголізму, зокрема дитячого. Мовляв, громаді до снаги покінчити із цим лихом.

Потім виступали представники різних патріотичних громадських ветеранських організацій. Аж ось слово надали депутату Львівської міської ради, свободівцю Юрію Михальчишину.  Він заявив, що спадкоємці Степана Бандери серед нас, і саме вони не дозволили 9 травня пройти Львовом нащадкам тих, хто вбивав Бандеру і його сподвижників. Також Юрій Михальчишин висловив упевненість, що настане час, коли у Львові з'явиться не тільки аеропорт імені Степана Бандери, не тільки стадіон імені Степана Бандери, а й увесь Львів стане містом Степана Бандери.

Потім відбулося покладання квітів. Один із вінків був покладений від Львівської ОДА. Голови ж Львівської ОДА Михайла Костюка на заході не було. 

Фото Михайла Дашковича та Йосипа Марухняка. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ