Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові відзначили 104-у річницю народження Степана Бандери

Львів відзначив 104-ту річницю від дня народження Степана Бандери. Урочисті заходи відбулись біля пам’ятника Степанові Бандері. Як зазначив у вітальному слові міський голова Львова Андрій Садовий, тільки якщо усі будуть єдиними, Україна буде сильною, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«В той час, коли жив Степан Бандера, коли жило його покоління, не було української держави на карті світу. Не було української влади, але була сильна віра – віра в Бога, віра в Україну. І ця віра була реалізована 21 рік тому, коли на карті світу з’явилась українська держава. Чи вона є такою, про яку мріяли Бандера, Шухевич, Коновалець? Напевно, ні.

Якщо би сьогодні з нами був Митрополит Андрей Шептицький, він би сказав дуже просте і тверде слово – «будувати». Будувати рідну хату, кожен на своєму місці. Ми маємо сьогодні депутатів-українців, у виконавчій владі українців. Можна сьогодні багато говорити про те, що нам заважає. Але більше, ніж сто слів, є дія. Треба діяти, кожен на своєму місці має добре робити свою роботу. Цього сьогодні хочуть всі українці. Не буває чудес, не може просто так стати щаслива і сильна Україна. Вона буде, але коли ми всі разом будемо єдині, тверді у власних переконаннях, будемо важко працювати. Щоб батько мав час на свого сина, щоб наші діти добре вчились, щоб ми поважали старших, щоб ми були людьми, християнами. Патріарх Йосип сказав дуже просто – «будь собою». Я би хотів, щоб кожен з нас навчився співпрацювати з іншим, допомагати тим, хто цього потребує. Тільки коли ми будемо єдині, ми будемо сильні», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ