Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили 21 річницю українського війська

З нагоди 21 річниці Збройних Сил України у Львівському гарнізоні відбулася низка урочистих заходів повідомили у Регіональному медіа-центрі МО України (м. Львів).

Зокрема, вранці 6 грудня представники військових частин та установ, члени ветеранських організацій поклали квіти до пам’ятника Т. Шевченку. А згодом, відбувся урочистий молебень у гарнізонному храмі Святих Верховних Апостолів Петра і Павла, що на вулиці Театральній, 11, також знаного для львів’ян, як костел Єзуїтів.

Слід відзначити, що урочисте відкриття і освячення першої військової святині відбулося рівно рік тому. Опікуються гарнізонним храмом військові капелани Центру Військового Капеланства курії Львівської архієпархії УГКЦ.

На урочистостей молебеньз нагоди свята прибули представники органів державної влади та різних силових відомств, у тому числі й виконуючий обов’язки командувача Західного оперативного командування генерал-майор Віктор Ганущак, заступник начальника Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного полковник Ігор Гордійчук, перший заступник командира Повітряного командування «Захід» генерал-майор Іван Теребуха, командири військових частин і установ, військовослужбовці гарнізону та громадськість. Храм, який вміщує близько 5 тисяч осіб був заповнений вщерть.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ