Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові врочисто встановили Дідуха

Сьогодні, 6 січня, у Львові на площі Яворського було урочисто встановлено Різдвяного Дідуха заввишки 4 м. Урочистості розпочались з традиційної різдвяної ходи центром міста. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У ході взяли участь міський голова Львова Андрій Садовий, дитячі та дорослі музичні колективи, священики та усі охочі жителі й гості міста.

Колядою та віншуванням привітали гостей свята зразковий дитячий фольклорний ансамбль пісні «Джерельце» та муніципальний хор «Гомін».

аленькі 100 снопиків, якими прикрасили різдвяний Дідух, зв’язала сім’я Коцюків.

Дідух виготовили торік. Цього року до Дідуха зв’язали кілька нових снопів, аби замінити ті, що пошкодились.

Над створенням Дідуха працювала родина Коцюків, працівники реставраційного відділу Музею народної архітектури та побуту, працівники управління культури ЛМР та ЛКП «Ратуша-сервіс».

«Цього року ми не робили нового Дідуха, а просто відреставрували минулорічний. Він складається близько із 100 снопиків. Вже другий рік ми в’яжемо Дідух у вигляді декількох деревець. Таку ідею нам подали в управлінні культури ЛМР і це виявилось дуже вдалим рішенням, на мою думку він є набагато пишніший, гарніший та стає все кращим», - розповів Василь Коцюк, співавтор Різдвяного Дідуха.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ