Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола

1/2
В день загибелі Героя України В’ячеслава Чорновола, 25 березня, голова обласної ради Петро Колодій, голова облдержадміністрації Ірина Сех, депутати обласної ради, представники громадськості та старшокласники Середньої школи № 46 ім. В. Чорновола м. Львова поклали квіти до підніжжя пам’ятника В’ячеславові Чорноволу, повідомила прес-служба Львівської облради.

В цей день 15 років тому в автомобільній аварії під Борисполем загинув В’ячеслав Чорновіл – активний діяч руху опору проти русифікації України, політв’язень, голова Львівської обласної ради першого демократичного скликання. 

Свого попередника голова обласної ради Петро Колодій визнає самозреченим борцем за долю українського народу. «В’ячеслав Чорновіл був людиною європейського світогляду та незламних переконань. В’ячеслав Чорновіл загинув в дорозі, на шляху до тієї України, за яку він в мордовських таборах розплачувався здоров’ям, а на Бориспільській трасі заплатив життям.

Чорновіл – це уособлення незламного духу. І дай Боже, щоб світла пам’ять цього Великого Українця завжди жила в наших серцях і надихала до нових звершень», – зазначив Петро Колодій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ