Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували пам'ять загиблих чорнобильців

Сьогодні, 26 квітня, у Львові біля пам’ятного знака «Героям і жертвам Чорнобиля» відбулися заходи із вшанування пам’яті загиблих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції, повідомила прес-служба Львівської облради.

На поминальну панахиду та спільну молитву за душами загиблих чорнобильців прийшли представники громадських організацій – безпосередні учасники трагічних подій 1986 року. Вшанувати хвилиною мовчання та спільно помилитися за жертв Чорнобиля прийшли й представники влади -  голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, а також голова Львівської обласної  державної адміністрації Ірина Сех.

За словами Ярослава Качмарика, Львівщина є в Україні єдиною областю, де обласна рада прийняла та реалізовує Комплексну програму соціального захисту громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2012-2014 роки. Відповідно до цієї програми в обласному бюджету було закладено близько 1 млн грн.

«Впевнений, що ані керівництво, ні депутати Львівської обласної ради і надалі не полишатимуть чорнобильців зі своїми проблемами наодинці. Ми всіляко долучатимемося до надання допомоги цій категорії населення», – сказав він.

Довідка.

Чорнобильська катастрофа — екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території України.

Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ