Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові вшанували загиблих у Другій світовій війні. Фото

Сьогодні, 8 травня у Львові біля пам’ятного знаку на території колишнього концентраційного табору "Шталаг-328" та в Національному музеї-меморіалі "Тюрма на Лонцького" відбулось покладання квітів за участі представників міської та обласної влади з нагоди вшанування загиблих у Другій світовій війні.

Церемонія покладання квітів супроводжувалась екуменічним молебенем за усіма загиблими у війні. Згодом всі охочі разом з керівника ми міської та обласної влади змогли долучитись до акції та запалити лампадки біля пам’ятного хреста.

Після екуменічної молитви присутні заспівали державний Гімн України та перейшли пішою ходою у двір музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького", де поклали квіти до другого пам’ятного хреста.

Попередньо заплановане Віче з виступами керівництва області та міста а також представниками громадських організацій не відбулось.

Як розповів голова Львівської обласної ради Петро Колодій в коментарі журналісту Гал-інфо, на офіційному рівні у Львові не планують святкувати День Перемоги 9 травня.  За його словами Україна під час Другої світової війни була окупована військами Радянського союзу та була вимушена воювати в складі чужої армії.

"Ми вирішили у Львові вшанувати пам'ять усіх загиблих у Другій світовій війні, - зазначив Петро Колодій, - Ми повинні зробити належні висновки з тих трагічних подій та зробити усе, аби їх повторення в Україні було неможливим".

До покладання квітів та запалення лампадок долучились представники ветеранських організацій, духовенство, громадськість, влада міста та області.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ