Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували жертв Голокосту. Фоторепортаж

У Львові біля пам’ятника жертвам Львівського гетто відбулося вшанування жертв Голокосту. Зокрема, Львівську обласну раду на цьому заході представляв начальник управління гуманітарної політики Антін Радомський, інші представники обласної і міської влад.

«У ХХ столітті відбулося дві найбільші трагедії, Голокост та Голодомор українського народу. І якщо Україна, будучи членом Генеральної асамблеї ООН, визнала Голокост, то держава Ізраїль досі не визнала Голодомор геноцидом українців», – сказав Антін Радомський.

Він також додав, що окрім жертв Гоолокосту, потрібно також вшановувати і людей, які допомагали євреям переховуватися і вижити. Зокрема, Блаженний Климентій Шептицький за свою діяльність з порятунку євреїв визнаний Праведником світу. Водночас його брат митрополит Андрей Шептицький та Блаженний священомученик Омелян Ковч такого звання не отримали.

На урочистостях були присутні заступник міського голови Львова Василь Косів, начальник головного управління з питань внутрішньої політики, національностей та релігії Львівської ОДА Роман Кураш, представники Греко-католицької, Римо-католицької та Вірменської церков.

Поклав квіти також народний депутат Петро Писарчук.

Фото Йосифа Марухняка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ