Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові вимагають перевиборів Верховної ради України

Сьогодні, 2 липня, біля пам’ятника Т.Шевченку у Львові представники Автомайдану та Самооборони спільно з обласним осередком партії "УДАР" провели акцію "Геть Верховну зРаду!". Учасники акції презентували "шпаргалки для депутатів" з підказкою щодо законодавчих механізмів розпуску Верховної ради України.

Учасники акції тримали в руках плакати, що символізували "шпаргалки" – "Розпуск Верховної Ради та люстрація влади – вимога Майдану. Повне перезавантаження влади через розпуск та перевибори". Також на плакатах активісти процитували статтю 90 Конституції України, щодо варіантів розпуску ВРУ.

"Має бути обрана нова влада. Депутати тримаються за свої крісла і бояться йти на вибори. Люди принесли дуже високу жертву, бо не хочуть терпіти тих людей, які неправдою добралися до влади і знущаються з нас. Ми вимагаємо перевиборів до Верховної ради", - зазначив активіст Андрій Скоп, представник "Громадської варти".

Він не називає, кого хоче бачити у новому парламенті, наголошуючи, що це можуть бути як нові обличчя, так і усім відомі політики.

"Молодь зробила шпаргалки для депутатів, аби підказати їм, як саморозпуститись, якщо вони не знають процедури, визначеної Конституцією", - зазначив Іван Попович, координатор молодіжного крила партії "УДАР".

Після акції шпаргалки передадуть у Київ, де депутати усіх фракції Верховної ради зможуть їх прочитати.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ