Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові завалюється будинок: міська влада не реагує. Фото

У Львові на площі Князя Святослава, 2 внаслідок негоди та недбалого ремонту з боку працівників «Львівводоканал» зазнав значних пошкоджень та продовжує руйнуватись житловий будинок. Після евакуації рятувальниками МНС усіх мешканців будинку їм доводиться жити у родичів. Міська влада жодним чином не реагує на заяви мешканців та не проводить аварійно-ремонтних робіт, повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Як розповіли журналісту мешканці, іще в лютому цього року перед будинком провалилась частина хідника, який розмила вода. На скарги мешканців ЛКП "Граніт" без проведення жодних експертиз засипало яму землею. "Ми спочатку хотіли сваритись з ними, але була зима, труби, що проходили під тротуаром, були відкриті і в них могла замерзнути вода, якби їх не закопати", - розповіла мешканка будинку Надія Анохіна.

Вона також зазначила, що проблеми почались іще декілька років тому. "Спочатку почало провалюватись подвір’я, під котрим проходить каналізаційний колектор. Ми звернулись в ЛКП "Граніт". Воно привело комісію, що мала дослідити причини. Експерти так і не з'ясували, де відбувається витік води, що руйнує подвір’я" , - каже вона.

В травні «Львівводоканал» повернувся до пошкодженого хідника та розпочав ремонтні роботи. "Почали ремонт в підвалі біля тротуару, хоч ми їм неодноразово пояснювали, що проблеми почались в подвір’ї будинку, що знаходиться вище, - зазначила Надія Анохіна. - скільки б вони не ремонтували, але якщо вода протікає з колектору вище, то вона все одно буде підмивати підвал і тротуар".

Усі ремонтні роботи працівники проводили з застосуванням відбійних молотків та кувалд, незважаючи на те, що фундамент був пошкоджений іще в лютому. "Ми їм говорили, що фундамент висить, а вони б'ють по ньому відбійними молотками", - розповіли мешканці.

16 травня почалась злива, і в тому місці, де працівники водоканалу проводили ремонт, з'явилась тріщина. "Поки я розбудила сусідів, тріщина була шириною як долоня", - зазначила пані Надія.

Вони негайно звернулись на гарячу лінію міста, там пообіцяли прислати наступного дня комісію. "Я їм говорю, що будинок рушиться на очах, а ті у відповідь питають, чи ми хочемо, щоб нас аварійними визнали, - зазначає пані Надія. - Нам довелось звертатись в МНС, які, прибувши на місце, спустились в підвал, де побачили справжній гейзер з пошкодженої труби, котру якраз і ремонтував «Львівводоканал». Рятувальники відразу вирішили евакуювати всіх мешканців".

Також мешканці зазначили, що комісія, про котру їм сказали на гарячій лінії міста, так і не приходила. "Кожен день будинок розвалюється далі. Вчора обвалилась одна з арок підвалу. А сьогодні знову жодних ремонтних бригад немає", - нарікають мешканці.

За їх словами, вчора, 19 травня, працівник ЛКП "Граніт" зібрала заяви від мешканців про потребу в новому житлі, однак, наразі жодних рішень про відселення з аварійного будинку вони не отримали.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ