Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові журналісти пікетували Укрпошту

Сьогодні, 21 січня, журналісти понад двадцяти популярних видань пікетували дирекцію "Укрпошти" у Львові. Працівники ЗМІ вимагали розблокувати розрахунки із редакціями за діючими договорами.

Участь в акції взяли понад сотню журналістів. Вони тримали плакати "НІ -- блокаді!", "Стоп цензурі!", "В Укрпошти губа не дура -- влаштували пресі фінансову цензуру", "Пошті весело, а нам не до сміху".

Зазначимо, що дирекція "Укрпошти" мала перерахувати кошти ще 4 та 15 січня у повному об'ємі, однак досі цього не зробила. Через те газети опинились перед загрозою невиходу.

"Станом на сьогодні ми не отримали жодної копійки. Ми вважаємо  дії державного підприємства цілеспрямованими і трактуємо їх як фінансову цензуру" -- сказала головний редактор газети "Високий замок" Наталя Балюк.

"Учора увечері я зателефонував до інших регіонів, найбільшим видавцям на Херсонщині та Буковині. Їм перерахували усі кошти за передплату ще сім днів тому. Тому у нас складається враження, що ми маємо справу з політичним тиском, який здійснюється економічними методами. Поки що журналістам ще важко заборонити писати навіть попри ухвалені "закони про диктатуру", тому, схоже, нас усіх просто хочуть зробити безробітними", -- сказав Ігор Починок, головний редактор газети "Експрес".

Згодом учасники занесли плакати до приміщення головної пошти у Львові і почепили їх на перилах. Вхід до кабінетів керівництва загородили металевою решіткою. За спільним рішенням керівників редакцій, завтра акція журналістського протесту буде продовжена.

Експрес онлайн

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ