Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нежухові до дня Святого Миколая відкрили школу Тимошенко

1/3
У селі Нежухів Стрийського району Львівської області відбулося відкриття відреконструйоваеної середньої школи. Привітати мешканців Нежухова приїхали голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть, народний депутат Віктор Швець, адміністрація Стрийської районної ради.

 

Як зазначив Микола Кміть це сьома школа, яка відкрита у 2009 році в області. «На цю школу стягувалися кошти з усюди. Облрада прийняла правильне рішення і перерозподілила кошти таким чином, що вдалося закінчити цю школу цього року, адже тут діти вчилися в три зміни. Більше як 2 млн виділив Кабінет Міністрів. В нас в області є ще кілька таких шкіл, але ми їх плануємо ліквідувати. Зокрема жахливою є ситуація в Турківському районі в селі Либохора, тому наступного року ми сконцентруємо свою увагу саме на цьому об’єкті. Нам треба концентруватися і швидко до будувати ту школу, а не розмазувати кошти на десять шкіл і в результаті не добудувати жодної», – розповів Микола Кміть. За його словами у 2010 році,  у Львівській області планують здати в експлуатацію 11 шкіл.

 

(На реконструкцію Нежухівської середньої школи витрачено понад 4 млн грн. Зокрема 2,6 млн виділив Кабінет Міністрів через Міністерство реконструкції а розвитку, а 1,5 млн грн. дала область).

 

«Проблема була в тому, що з 2005 року школа фактично не функціювала. Ми не могли забезпечити нормальний температурний режим. Взагалі школа була в аварійному стані – були проблеми з перекриттям. У листопаді 2005 році ми її закрили як аварійну», - розповів директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня села Нежухів Анатолій Смакал. Роботи з відновлення школи почалися в квітні 2009 року. Нині школа повністю готова, хоча залишалося добудувати спортзал. За словами губернатора, ці роботи підсилу місцевій громаді і вже з весни запланований початок будівництва спортзалу з басейном.

 

Під час відкриття школи народний депутат Віктор Швець вручив подарунки від прем’єр-міністра України найкращим учням школи – персональні комп’ютери - учню 4 класу та учениці 10-го. 

 

Нагадаємо, що під час свого візиту 1 грудня прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко особисто відвідала школу у с Нежухів та проконтролювала, як ведуться роботи.

 

Нині у школі навчається 320 учнів. Загальноосвітня школа у Нежухові збудована ще 1957 року.

 

Принагідно нардеп від БЮТ Віктор Швець роздав мешканцям Нежухова акти на землю з іменим шампанським Тимошенко.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ