Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Кінологічному навчальному центрі випускники ознайомились з прикордонною справою

Понад 200 одинадцятикласників шкіл Жовківського району Львівської області 26-27 березня відвідали Кінологічний навчальний центр Державної прикордонної служби України. В рамках програми військово-професійної орієнтації учнів, декілька років прикордонники спільно з районними відділами освіти знайомлять майбутніх випускників з діяльність та історією центру, повідомила прес-служба Кінологічного центру.

Цього року своє знайомство з прикордонною справою школярі розпочали з відвідувань музею Кінологічного навчального центру. Опісля прикордонники показали спеціальні засоби екіпірування та технічні засоби, які використовуються в прикордонних нарядах. Старшокласникам продемонстрували розбирання та збирання зброї, а саме автомата АК-74 та пістолета Макарова, які використовуються охоронцями кордону у повсякденному несенні служби. Кожен зі школярів зміг самостійно на швидкість повторити вправу. Досвідчені інструктори також розповіли старшокласникам деталі підготовки до бою та методи ведення патрулювання прикордонними нарядами. Свою влучність та вміння потрапляти в десятку школярі продемонстрували в оптико-електронному тирі. Тут вони також змогли перевірити правильність та точність прицілювання. А фахівці допомогли їм виправити помилки, які були допущенні при виконанні вправи. 

На завершення, вже традиційно, своє вміння школярам продемонстрували кінологи та їх чотирилапі вихованці. Німецькі вівчарки, лабрадори та спанієлі показали свої вміння виконувати команди, долати бар`єри, шукати заборонені, для перевезення через кордон, наркотичні засоби та зброю.

Вчителі шкільного предмету «Захист вітчизни» та учні старших класів шкіл і гімназій Жовкви, Рави-Руської та ще 5 сіл і селищ Жовківського району оплесками подякували прикордонникам за навчання та теплий прийом. Перед виходом з військової частини вони пообіцяли, що пам`ятатимуть про головний обов`язок кожного українця – захищати територіальну цілісність України та життя кожного її громадянина. 

Фото - Володимир Телюк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ