Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Одесі затримано найбільшу партію кокаїну в історії України - 582 кг

Одеські митники, працівники СБУ та прикордонники виявили найбільшу в історії України партію кокаїну — 582,35 кг. Кокаїн був розміщений у вантажі металобрухту. Металеві труби, що використовувалися у бурильних установках, були обладнані спеціальним схованками. Повідомила прес-служба Держмитслужби

Зокрема, всередині цих труб розміщувалось дві інші труби, в просторі між якими був щільно утрамбований кокаїн. Такий метод приховування був розрахований на те, що рентген-апарат не виявить жодних пустот всередині труби, отже митники вважатимуть, що жодних сторонніх вкладень в трубах нема.

Проте в результаті пошуково-аналітичної роботи митники вирішили ретельно оглянути контейнери. По-перше, імпортна операція з металоломом нехарактерна для України, по-друге, Болівія як відправник вантажу є ризиковою країною щодо можливого переміщення наркотиків, по-третє, як ми вже повідомляли раніше, 30.06.10 в Одеському порту було затримано 152 кг кокаїну. Ці партії переміщувалися одним і тим самим теплоходом, з однієї країни, з ідентичними документами, на однакових умовах поставки.

За результатами сканування вказаних металевих труб рентгенівськими установками ніяких сторонніх вкладень виявлено не було, і виявлення наркотику стало можливим за результатами вивантаження та розпилу трьохшарової сталевої труби. Визначальним у цій операції було глибокий досвід, висока професійна майстерність та скоординовані дії митників, прикордонників і працівників Служби безпеки України.

Вартість вилученого кокаїну на чорному ринку становить щонайменше 60 млн. дол. США. При цьому слід пам'ятати, що якість вилученого наркотику дуже висока, отже вартість при реалізації може бути значно вищою.

Південна митниця порушила кримінальну справу за статтею 305 КПК України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ