Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

Волонтерів у Львові б'ють серед білого дня та влаштували стеження за ними

Невідомі особи влаштували стеження та знімають на відеокамери автомобілі, а також самих волонтерів ІГО «Допомога армії України» і ГО «Швидка медична допомога майдану». Про це в коментарі журналісту Гал-інфо розповів Юрій Дмитришин, голова ГО «Швидка медична допомога майдану».

"Проти нас ведуть системну роботу, намагаючись дискредитувати. Ми не знаємо достеменно, хто саме ці люди і які їхні мотиви. Напевно, комусь дуже невигідно, що у Львові є такі потужні волонтерські організації", - розповів Юрій Дмитришин.

Конфлікти почались після того, коли активісти ІГО «Допомога армії України» винесли на громадські слухання питання про виділення землі в місті Винники  воїнам АТО. 7 листопада, під час засідання Громадської ради при Винниківській міській раді було жорстоко побито активістів з числа волонтерів, які виступають за виділення земельних ділянок учасникам бойових дій на сході України та родинам загиблих майданівців. 10 листопада постраждалі проводили прес-конференцію у Львівському прес-клубі, на котру увірвався бізнесмен із Винник Ярослав Семенюк, намагаючись зірвати захід. Саме його волонтери звинуватили у причетності до побиття. Окрім того,  Ярослав Семенюк публічно погрожувати активістам фізичною розправою.

"Коли на нас напали молодики спортивної зовнішності (7 листопада), прикриваючись шевронами добровольчих батальйонів, ми були дуже здивовані. Адже ми на громадських слуханням відстоюємо інтереси тих, хто справді воює в зоні АТО", - наголосив Юрій Дмитришин.

Напад на волонтрів повторився 5 грудня - у Всесвітній день волонтера. Зокрема,  під час засідання Громадської Ради при Державній екологічній інспекції у Львівській області Ярослав Семенюк та Андрій Дерев’янко, які не є членами громадської ради, прийшли на її засідання та перед початком зборів, бачивши координатора ІГО «Допомога армії України», голову ГО «Швидка медична допомога майдану» Юрія Дмитришина накинулися на нього. Уударом в обличчя збили його з ніг і добивали лежачого вже на підлозі.

Відтак, волонтери поширили відкриту заяву до очільника міліції Львівщини, а також т.в.о. голови Львівської ОДА Юрія Турянського, міського голови Львова Андрія Садового, прокурора Львівської області В.Поліщука, начальника УСБУ у Львівській області В.Андрейчука, у котрій вимагаютьрій вимагають особистого контролю за кримінальним провадженням про напади на волонтерів,

"Кричущим фактом є те, що жодні органи жодним чином не реагують на публічні погрози фізичної розправи, котрі звучать від Ярослава Семенюка та його поплічників на адресу волонтерів. "Наразі МВС жодним чином не відреагувала на наше звернення та заяви, однак ми маємо надію, що вони розкриють цю справу і нападники будуть покарані", - зазначив Юрій Дмитришин.

На фото - Ярослав Семенюк. (Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ