Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Вперше у Львові відбувся матч національної збірної команди України з регбі

1/3
20 серпня року на львівському стадіоні «Юність» у парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького за численної глядацької аудиторії відбувся матч національної збірної команди України та збірної команди Румунії в рамках Кубку Європейських націй Дивізіон А-1 з регбі-15, повідомила організатори.

Головний суддя гри - Лейтон Ходжес (Уельс), комісар зустрічі – Патрік Робін (Франція).

Львівщина уперше приймала матч такого рівня.

На регбійному матчі у Львові були присутні президент Європейської асоціації регбі (FIRA-AER) Жана-Клода Баке, а також голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк та міський голова Львова Андрій Садовий.

Перемогу у видовищному спортивному дійстві здобули більш досвідченіші й титулованіші регбісти збірної команди Румунії, подолавши збірну команду України з рахунок 41:16. Варто зауважити, що гості – 8-ми разові володарі Кубку європейських націй і 6 разів кваліфікувалися на Кубок Світу.

Збірна команда України наразі знаходиться на останньому рядку в турнірній таблиці, поступаючись командам Іспанії, Росії, Румунії, Португалії, Грузії. Остання збірна є лідером у групі й не програла жодної з п’яти ігор.

У складі національної збірної команди України змагалося 28 регбістів: Євген Чайка, Олександр Полянський, Едуард Вертилецький, Руслан Радчук, Олексій Новокрєщєнов, Роман Кулаківський, Дмитро Федишин, Джаба Малагурадзе, Зураб Кікачеішвілі, Микола Делиєргієв, Павло та Денис Масюкови, Віталій Краснодемський, Георгій Гегідзе (усі «Кредо 63», Одеса); Сергій Сухих, Іван Залізняк, В’ячеслав Красільнік, Микола Кірсанов, Сергій Церковний, Сергій Гарькавий, В’ячеслав Пономаренко, Олександр Ломакін, Сергій Кравченко, Олег Косарєв (усі – «Олімп», Харків); Віталій Орлов («Єнисей-СТМ», Красноярсь, РФ); Олег Шевченко («Динамо-Центр», Тираспіль, Молдова); Тарас Марченко («Авіатор», Київ); Владислав Грабовський («Сокіл», Львів).

Загалом головний тренер української збірної Заза Лежава похвально оцінив виступ національної збірної у Львові: «Я дуже позитивно оцінюю гру збірної України у матчі з румунами. Перед цим матчем ми трішки нервували, адже не цілком добре були підготовлені до цієї гри. Адже провели всього шість тренувальних днів перед цією грою. А проти такої досвідченої команди, як Румунія – це дуже мало. У першому таймі ми дуже добре виглядали. Тепер нам потрібно піднімати фізичну готовність гравців і тоді у другому таймі ми будемо грати набагато краще. Я упевний, що українська збірна за три-чотири роки, якщо буде працювати, повинна вийти на рівень, на якому вона повинна грати в Європі. Хлопці молодці, зробили заніс у сьогоднішній грі. У захисті дуже добре боролися, віддавали всі сили грі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ