Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вшанування річниці Бандери у Львові зібрало наймасовіше за останні роки віче

Сьогодні, 1 січня, у Львові відзначили 102-річчя від дня народження голови Проводу ОУН, Героя України Степана Бандери.

Розпочалися заходи поминальною літургією та панахидою за Степаном Бандерою у Храмі святих Ольги та Єлизавети (пл. Кропивницького).

Панахида за Степаном Бандерою відбулася біля пам`ятника голові Проводу ОУН, Героя України Степана Бандери, де на віче зібралося близько півтори тисячі людей. Як стверджують очевидці, за останні три роки це наймасовіший захід на відзначення річниці Бандери. Скажімо, торік, зі слів очевидців, тут було не більше як п’ятсот людей.

Після того, як керівництво міста та області поклали квіти до пам`ятника Степанові Бандері, розпочалося віче. На ньому виступили голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Мирон Янків, Архієпископ Львівський УГКЦ Ігор Возняк, міський голова Львова Андрій Садовий, голова Львівського Крайового Братства ветеранів національно-визвольної боротьби Олесь Гуменюк, голова Всеукраїнського товариства політичних в'язнів та репресованих Петро Франко та інші.

«Бандера є і буде, буде у майбутньому! Хай бояться вороги, хай тремтять окупанти!»,– сказав у короткому виступі Олег Панькевич.

«Ми зібралися тут, щоб вшанувати пам’ять великого українця – Степана Бандери. Він є уособленням незалежності, боротьби за України», – зокрема, проголосив Мирон Янків і принагідно від голови ЛОДА Михайла Цимбалюка привітав усіх з Новим роком та Різдвом Христовим.

На віче майоріли партійні прапори ВО "Свобода", УНСО, "За Україну", "Наша Україна".

Фото Михайла Дашковича

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ