Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вулицями Львова пройшла Хресна хода

Тисячі львів’ян та гостей міста 15 березня, в Хрестопоклінну неділю, взяли участь у Хресній ході, молячись за мир та спокій в Українській державі. Очолив Хресну ходу Преосвященний Єпископ Венедикт (Алексійчук), повідомила прес-служба Львівської облради.

На заході, який організувала Львівська архиєпархія Української Греко-Католицької Церкви, також були голова Львівської обласної ради Петро Колодій, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, депутат Львівської обласної ради Мирослав Сеник.

Зустріч вірян розпочалася о 15.00 годині біля храму Святого Архистратига Михаїла. Сама ж Хресна хода пройшла центральними вулицями міста і завершилася на площі перед Архикатедральним собором Святого Юра.

Варто зазначити, що це релігійне дійство у Львові відбувається не вперше. Зокрема, особливістю цьогорічної Хресної ходи став березовий хрест, який вцілів під час бомбардування на сході України. Священнослужителі зазначають, що березовий хрест став наріжним каменем і свідченням того, що Ісус Христос є з українцями.

Окрім  молитов за Українську державу, за полонених, за бійців АТО, на кожній зі станцій Хресної ходи віряни читали цитати Андрея Шептицького. Саме цього року в Україні відзначатимуть 150-річчя від дня народження великого Митрополита Української Греко-Католицької Церкви.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ