Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як будують «скляний будинок» міліції у Львові. Фото

Сьогодні, 25 вересня, начальник Львівського міського управління Сергій Зюбаненко презентував проект «Львів – безпечне місто», який розрахований на період 2013-2015 рр.

За його словами, реформування правоохоронної системи Львова матиме такі головні напрямки, як оновлення і вдосконалення матеріально-технічної бази; нова комплексна кадрова політика; інформаційний супровід реалізації реформи та зворотній зв’язок із громадськістю; співпраця з іноземними колегами; профілактика злочинності та правопорушень; системний моніторинг та порівняльний аналіз реалізації програми реформ.

Для того, щоб міліція працювала краще, у Львові будують новий скляний будинок головного управління.

«Завжди закидають, що міліція закуповує кийки та спецзасоби, то краще за ці гроші ми збудуємо новий будинок», - сказав Зюбаненко.

За його словами, приміщення на вул Бандери, 1 перебуває у жалюгідному стані. Правоохоронці орендують його у СБУ, тому будь-які технічні ремонти тут неможливі.

В приміщенні на вул. Бандери, 1

«В будинку управління розміщений історичний музей «Тюрма на Лонцького». Тому проведення тут реконструкцій службових приміщень і технічне їх оснащення сучасними засобами відеоспостереження неможливе», – розповів Сергій Зюбаненко.

Він також додав, що відчув великий шок, коли вперше переступив поріг колишньої катівні НКВД.

За його словами, у Львові кілька років ніяк не могли прийняти програму профілактики злочинності.

Правоохоронці починають профілактику злочину. Поширюватимуть плакати та наліпки, якими привчатимуть людей довіряти міліції.

«Я запитав у депутатів, а кого ви караєте? Правоохоронців чи громадян? Зрештою, компроміс ми знайшли, програма прийнята, але вона, нажаль, зараз не фінансується», - сказав Зюбаненко.

За його словами, міліції потрібен будинок головного управління, але вільного будинку у центрі міста не знайшлось, тому почали шукати земельну ділянку під будівництво, і знову не було з чого вибрати. Однак, вибір все ж зробили. На вул Стрийській, навпроти автовокзалу. За словами головного міліціонера Львова, тут і транспортна розв’язка зручна, і в перспективі цей район може стати справжнім адміністративним центром, адже неподалік «Арена Львів».

Так виглядатиме нове управління.

Ідею «прозорого будинку» Зюбаненко запозичів із досвіду грузинських колег.

«Коли летів у літаку у Тбілісі, то думав про архітектуру, а коли повертався, то думав про те, що ми теж можемо провести таку реформу, адже у нас більший потенціал», - поділився думками із журналістами Зюбаненко.

За його словами, він намагатиметься встановити якомога більше відеокамер у Львові і залучити до цього комерційні установи, які б надавали доступ до їхніх камер відеоспостереження.

Спробують правоохоронці працювати з іноземними грантами, а ще львівських міліціонерів відправлятимуть на стажування до європейських колег. Вже декілька країн західної Європи навіть дали дозвіл на такий правоохоронний обмін досвідом.

Сергій Зюбаненко також показав журналістам правоохоронців, які відгукнулися на цю ініціативу і прагнуть зробити Львів кращим та безпечнішим.

«Я завдячую саме їм. Ми разом почали з ними працювати над Добровільною Реформою Міліції», - заявив Сергій Зюбаненко.

Щодо самого реформування, то він зазначив, що хоч у прозоре управління міліції потраплять не усі правоохоронці, однак, кардинальних змін у кадровому складі йому здійснити не вдасться.

«Я не можу зробити так, як у Грузії – усіх звільнити і набрати нові кадри», - сказав Зюбаненко.

Загалом, вище керівництво правоохоронних органів схвально поставилось до ініціативи Сергія Зюбаненка. Підтвердженням цього він називає 7 млн грн на будівництво, які вже лежать на рахунку.

Сам Сергій Зюбаненко зізнається, що, як і у всіх, є певні проблеми із казначейством, однак, до нового 2015 року скляне управління вже повинне запрацювати.

Після прес-конфренції начальник міліції Львова разом із журналістами виїхав на об’єкт для того, щоб показати як ведуться роботи із будівництва.

Будівельні роботи почалися місяць тому, наразі вже залили фундамент, провели дренаж, працюють над встановленням бетонних стін.

Вартість проекту – 47 млн грн. Вже провели робіт більш як на 1 млн грн.

Сергій Зюбаненко не приховує свою радість та гордість за здійснення цього проекту.

Він зазначив, що із шостого поверху будівлі буде видно, як злітають та приземляються літаки у Львові.

Начальник міліції зазначив, що цей проект є особливим, адже приміщення буде не лише скляним, але й повністю львівським.

«Тут працюють львівські будівельники, усі матеріали, окрім скла, теж львівські. Думаю, львів’яни будуть пишатися цим», - зазначив Сергій Зюбаненко.

Додамо, що для того, щоб будівництво було веселішим, паркан розмальовують вуличними малюнками на міліцейську тематику.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ