Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк: Через п’ять років Україна стане незалежною від російського газу

За п’ять років ми диверсифікуємо залежність від російського газу. Вже нині відмовившись від поставок російського газу і купуючи газ в Європі по нижчій ціні ніж та, яку вигадав Путін, Україна зекономила півмільярда доларів. Про це сьогодні, 21 жовтня, під час зустрічі із студентами у ЛНУ ім. І. Франка розповів прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, Україна вже замінила на 60% російський газ на газ з Європи.

«Наші головні партнери – Польща, Угорщина та Словаччина. Нині угорці припинили поставку газу. Прикро, що наші друзі, партнери, які підписують з нами угоду, піддаються на шантаж Росії. Наша міцність у тому, що тільки разом ми можемо протистояти російському шантажу», - наголосив він.

За словами Яценюка, реверс газу треба збільшити настільки, щоб на 80% замістити російський газ.

«Ми видобуваємо 18 млрд кубометрів газу, тому нам потрібно збільшувати його видобуток. Є ще вихід – видобуток сланцевого газу. Кремль кидає мільярди на контрпропаганду проти видобутку сланцевого газу. Усі, хто проти  цього, – це вороги і російські агенти. Ще однією проблемою є споживання енергоносіїв. Нам треба навчитися економити. Нині найбільше економить Західна Україна», - розповів Яценюк.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ