Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Запрягайте, хлопці, коней – відмінили поїзди»: Львівську залізницю пікетувало 10 осіб

1/3
Сьогодні, 28 травня, під стінами Управління Львівської залізниці відбулася акція активістів Громадянського руху «Відсіч» проти скасування потягу «Ковель-Чернівці». В акції взяло участь близько 10 людей.

Як пояснили активісти «Відсічі» через скасування цього потягу  жителям Волинської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей доведеться користуватися транспортними засобами найбільш популярними кілька століть тому.

Під Управління Львівської залізниці встановили символічного коня та запряжених кількох возів.

Також організатори акції звернули увагу на скасування потяга «Київ-Чоп», який користувався особливою популярністю у пасажирів.

Протестувальники передали звернення з підписами від пасажирів Луцька начальнику Львівської залізниці із вимогою не скасовувати потяг «Ковель-Чернівці».

Активісти обіцяють влаштовувати такі акції ще, адже скасування потягів порушує права людини.

Нагадаємо, що акція «Запрягайте, хлопці коней – відмінили поїзди» відбулася в рамках кампанії протесту «Потяг – для людей!». Такі акції вже відбулися у Івано-Франківську, Чернівцях та Луцьку.

Як повідомив журналістам начальник пасажирської служби Львівської залізниці Богдан Яворський, із введенням нового графіка руху пасажирських поїздів на 2013 – 2014 роки Львівська залізниця не скасовувала жодного поїзда.

Зокрема, за його словами, поїзд №667/668 Ковель – Чернівці не курсуватиме лише влітку, оскільки в цей період він практично порожній, адже його основні пасажири – студенти, у цей час перебувають на канікулах.

«Згідно з проведеним аналізом пасажиропотоку за 2012 рік прямий пасажиропотік у поїзді № 668/667 з Ковеля до Чернівців, Івано-Франківська, Львова та Луцька склав за рейс в середньому 22, 25, 53 та 24 пасажири. Вивільнені вагони цього поїзда будуть задіяні для перевезень пасажирів у кримському напрямку поїздом №296/295 Чернівці – Івано-Франківськ – Сімферополь, який має значно більший пасажиропотік влітку», - сказав він.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ