Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зменшити кількість дозволів і спростити процедуру їх отримання - вимагають підприємці від чиновників

13 січня у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА відбувся круглий стіл за участі голови департаменту, представників громадської ради та підприємців, котрі спеціалізуються на розробці дозвільних документів. Основні зауваження стосувались некомпетентності працівників департаменту, а також складної процедури отримання документів.

Під час круглого столу багато критики було спрямовано на роботу працівників департаменту. "Ми розробляємо документацію, подаємо її на розгляд в департамент, а нам приходить відмова з такими формулюваннями, котрі суперечать чинному законодавству. Доходить до того, що я вказую їм на норми законів, але через деякий час отримую все ті ж зауваження до документації", - зазначив один із присутніх.

Директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Олексій Балицький погодився, що такі проблеми є. На його думку, потрібно проводити навчання та семінари як для працівників департаменту, так і для підприємців-розробників документації, аби не виникало помилок через людський фактор.

Окрім того, під час круглого столу було запропоновано створити робочу групу, котра напрацює чіткий механізм отримання дозвільної документації, після чого виступити з ініціативою внесення змін до законодавства.

Однак ця пропозиція напоролась на низку критичних зауважень, зокрема підприємці-розробники зауважили, що у Волинській, Хмельницькій та ряді інших областей перелік документів, потрібних для отримання дозволів, значно коротший від львівського варіанту. "Подивіться, чим ми займаємось. Ми лише множимо папери. Дозвільна документація мала б сприяти вирішенню екологічних проблем, сприяти змінам. Натомість ми лише друкуємо сотні документів, в тому числі таких, котрі дублюють одне одного", - зазначив один із активістів.

Олексій Балицький зазначив, що питання стосовно переліку дозволів лежить не в компетенції департаменту, а вирішується на рівні законодавства.

"Така зустріч є важливою адже ми можемо зустрітись за одним столом та висловити своє незадоволення, щоб знайти спільний шлях до покращення роботи департаменту. Я ініціював цю зустріч, чим фактично викликав вогонь на себе, тому що хочу зрозуміти реальні проблеми, з котрими стикаються під час оформлення дозвільної документації підприємці", - прокоментував проведення круглого столу директор департаменту.


Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ