Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зоозахисники вимагали пояснень в міської ради щодо карантину на ЛКП "Лев"

Сьоьгоні, 15 липня, волонтерів зоозахисних організацій не пустили на територію ЛКП "Лев", мотивуючи відмову карантином на підприємстві. Обурені активісти прийшли до міської ради з вимогою пояснити дану ситуацію.

Як розповіли активісти, директор ЛКП "Лев" Богдан Марков закрив підприємство на карантин, аби не пустити волонтерів на територію. В той же час підприємство здійснює рейди з вилову тварин, що є неприпустимим під час карантину. 

"Марків сказав нам, що на підприємстві померла тварина, і є підозри, що причиною смерті був сказ. Так як експертиза триває від 30 до 60 днів, відповідно, ні про яку відкритість не може іти мови", - розповів Юрій Микитюк.

Він також зазначив, що зоозахисники вимагали встановити на території підприємства камери, що будуть працювати в режимі онлайн. У разі введення карантину про встановлення таких камер також не може іти мови.

Активісти зазначають, що від заступника директора ЛКП "Лев" Наталії Місьонг їм стало відомо, що на підприємстві не було вжито заходів, передбачених законом, а саме вакцинації покусаної тварини. "Дивує також те, що попри оголошений карантин сьогодні була відправлена бригада на новий відлов тварин", - повідомив Юрій Микитюк.

Зважаючи на такі неадекватні дії керівника підприємства, активісти звернулись до Андрія Шевціва, начальника управління внутрішньої політики Львівської міської ради, з вимогою відсторонити від займаною посади директора ЛКП "Лев".

Активістів запевнили, що жодного карантину на підприємстві не оголошено, адже немає заключення експертів щодо причин смерті тварини. "Режим співпраці з волонтерами залишається таким як був. 2-3 людей спокійно можуть зайти зараз на підприємство", - запевнив Юрій Голець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

Нагадаємо, 1 липня відбулась прес-конференція зоозахисників, під час котрої були озвучені звинувачення щодо керівництва ЛКП "Лев" в жорстокому поводженні з тваринами, комерціалізацію своє роботи, переповненні кліток тваринами, використанні заборонених препаратів для евтаназії.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ