Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'янин на Інститутській отримав шість поранень із трьох видів зброї. Відео

Це, безсумнівно, Герой України, який 20 лютого затьмарив ворога своєю сміливістю і голіруч побіг рятувати ранених побратимів з-під куль, не втямивши, як сам отримав 6 вогнепальних поранень і дивом залишився живий.

Цей чоловік народився в броньованій сорочці, адже отримав шість кульових поранень з трьох видів зброї 20 лютого на Інститутській, коли витягав з-під куль поранених. Кулі влучили в праву легеню, підкульчичну ділянку (цю кулю не дістали), праве стегно та гомілку, роздроблені кістки передпліччя та втрата великого та вказівного пальців правої руки.

Володимир Венчак у лікарні. Фото з soli.com.ua

З чотирьох хлопців, які були з Володимиром Венчаком на вул. Інститутській, тільки він один залишився живим.

"Мій тато не вважає себе героєм, каже, що революцію зробила молодь", — каже зять Назар Коваль.

Львів’янин Венчак Володимир Володимирович, 55 років, має трьох дітей та 3-річну онучку Софію, яка полюбляє дзвінко скандувати: “Банду геть!” Він людина врівноважена, цілеспрямована, справедлива. Побачивши, що відбувається у країні, не роздумуючи вирушив до столиці, де на Майдані чекали діти. Софійці пообіцяв повернутися живим.

"20 лютого вранці, коли ворог почав наступ, батько побіг під відкритий вогонь виносити поранених, — каже Назар Коваль. — Сам був зрадницьки розстріляний у спину, як худоба. Отримав вогнепальні поранення спини, обох легень, обох рук, стегна, гомілки, відірвано два пальці. 10 годин боровся за життя у реанімації Лікарні швидкої допомоги (ЛШД). З усіх хто був поруч, вцілів єдиний. Каже, що на його місці так вчинив би кожен".

Зараз пан Володимир проходить курс лікування в клініці Мотол безкоштовно (м. Прага), його стан задовільний, повідомляє soli.com.ua. Проте, родичі потерпілого шукають лікарню, яка б змогла відновити пальці правої руки, і на це треба додаткові кошти.

Контактний телефон: +38 (098) 717-99-96 (Назар Коваль).

Реквізити для поповнення карткових рахунків:

Картка «Надра Банк» (гривня) 4246 6615 3999 0916
ВЕНЧАК ВОЛОДИМИР ВОЛОДИМИРОВИЧ

Какртковий рахунок у «ПриватБанк» (гривня): 5457 0822 3105 5463
Коваль Назар Миколайович

А також для переказу коштів з-за кордону SWIFT — рахунки надішлють на e-mail, пишіть: [email protected]


Відео blivechanel

vikna.if.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ