Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проблема у тому, що мешканці Донбасу не бачили, як живуть інші регіони

Журналісти Дмитро Клименко, Ірина Кіпаренко та Дмитро Плахотнюк побували у відрядженні у звільнених містах Донбасу і розказали "ВідеоТеЦі" про свої враження від спілкування із мешканцями цього регіону.

"Те, що ми бачимо на екрані і чітаємо в пресі, дуже відрізняється від тієї реальності, яка є на Донбасі. І у нас, і у них багато стереотипів, між нами - прірва",- говорить позаштатний кореспондент "Громадського ТБ Одеси" Ірина Кіпаренко. Журналістка наголошує: мешканці Донбасу нерідко вважають, що про них забули, кинули їх напризволяще. Людям на Донбасі потрібна увага українців з інших регіонів.

Разом із журналістом Житомирської ОДТРК Дмитро Клименком та позаштатним кореспондентом черкаської ТРК "Вікка" Дмитром Плахотнюком, а також журналістами інших регіональних ЗМІ Ірина нещодавна повернулась із відрядження у Краматорськ, Слав'янськ та інші звільнені міста Донбасу. Поїздку для журналістів організувала ГО "Телекритика" за підтримки Асоціації польських журналістів.

"На людей діє пропаганда. Люди якось по класам сприймають: там сепаратисти, там бандерівці. Немає такого, треба думати, треба розуміти, що ми - єдине ціле, що ми - Україна. Я не чекав, що люди на Донбасі будуть нам казати: "Ви нам потрібні, нам потрібна підтримка України. Багатьом людям здається, що їх там просто забули. Це вплив російської пропаганди",- каже Дмитро Плахотнюк.

"Проблема не тільки у пропаганді, але й у тому, що люди на Донбасі не бачили, як живуть інші регіони. Люди, які все життя живуть в Слов'янську або в Краматорську, вважають, що за межами їхньої області - інша планета. Вони знають, що відбувається в країні через телевізор, а не через свої очі",- вважає Дмитро Клименко.

Телекритика

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ