Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У скандального «Костомельного заводу» немає документів на землекористування

фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
1/11
20 жовтня у приміщені Жовківської районої адміністрації відбулось чергове засідання тимчасової комісії щодо Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод». Керівництво підприємства надало пакет документів, втім, серед них не було документів на право землекористування та будівлю. Про це повідомив журналіст Гал-Інфо.

«На попередньому засіданні ми звертались до керівництва ДП «Укрветсанзавод» надати документи Жовківської філії. На сьогодні частково нам надали документи, втім серед них немає права на землекористування та документів на саму будівлю. Виникає запитання як взагалі це підприємство може існувати», - зазначив Ігор Муравський, голова тимчасової комісії по вивченню діяльності Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод».

Також він зазначив, що вони будуть надалі звертатись в ДП «Укрветсанзавод» аби отримати пояснення, на підставі яких документів провадить свою діяльність Жовківська філія.

Згодом представники комісії спільно з журналістами та керівництвом заводу відвідали підприємство. Тут досі не відновлено водо- та газопостачання. Стан підприємства жодним чином не покращився з часу останнього візиту 14 вересня.

Як зазначив колишній директор Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод» Михайло Клин, що наразі обіймає посаду головного інженера, відбувається ремонт та запуск однієї з печей, що дозволить проводити утилізацію до 9 тон туш тварин за зміну. Вона працюватиме, використовуючи електроенергію, що дозволить здешевити собівартість продукції.

Нагадаємо, тимчасова комісія в складі депутатів Жовківської районої ради та представників ДП «Укрветсанзавод» була створена рішенням депутатів ЖРР від 18 серпня 2016 року. Їй доручили проаналізувати документацію Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод», ознайомитись з документами про постачання сировини і реалізацію продукції за 2011-2016 роки, зібрати та проаналізувати матеріали контролюючих органів, що здійснюють перевірку підприємства.

13 вересня тимчасова комісія Жовківської районної ради провела виїзне засідання на території Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод». Під час першої частини засідання комісія, її члени звернулись до Світлани Бочковської, радника гендиректора ДП «Укрветсанзавод» з проханням надати правовстановчі документи та дозвільну документацію підприємства.

Після того представники комісії проголосували за рішення відвідати територію заводу, аби ознайомитись з реальною ситуацією на підприємстві.

Разом із журналістами вони негайно вирушили на підприємство, ситуація на якому є критичною донині. Попри спробу прибрати територію, відчувається різкий трупний запах. Трупи тварин, оброблені хімічними речовинами, лежать під поліетиленовим накриттям. Тисячі кісток так і залишаються під відкритим небом. Обладнання знаходиться в непрацездатному стані. Також підприємство позбавлене водо- та газопостачання.

23 серпня, керівництво Львівської ОДА відвідало Жовківську філії ДП «Укрсанзавод», де раніше були зафіксовані факти складування туш мертвих тварин просто неба. А також було викрито незаконне захоронення решток тварин на прилеглій до підприємства території. За цими фактами зареєстровано кримінальне провадження.

Готуючись до візиту голови Львівської ОДА Олега Синютки, на підприємстві спробували навести лад: туші мертвих тварин, що розкладались просто неба, були захороненні та засипані хімічними речовинами. Втім, за словами керівника Державної екологічної інспекції Львівщини Микола Маланича, директору Жовківської філії ДП «Укрсанзавод» не вдасться приховати фактів здійснених порушень та уникнути відповідальності.

«Під час позапланової перевірки підприємства Екоінспекція виявила ряд порушень. За фактом перевірки видано десять приписів. Основний пункт - це відсутність документації. Так, на підприємстві відсутній журнал реєстрації кількості та ваги туш, отож, нам не відомо, скільки насправді підприємство мало б утилізувати решток тварин», - зазначив Микола Маланич.

9 серпня, керівництво Жовківської філії ДП «Укрсанзавод» не пропустило на територію представників екоінспекції, що отримали дозвіл на проведення позапланової перевірки підприємства. Підставою для перевірки стали численні звернення місцевих мешканців та факти захоронення мертвих тварин на прилеглій до підприємства території.

Зазначимо, що кореспонденту Гал-інфо вдалось побачити, що відбувається за високими парканами підприємства. На території просто неба розкладаються десятки туш мертвих тварин. Довкола відчутний сильний сморід. Птахи та сотні щурів розтягують тіла, що гниють під палючим сонцем.

Згодом, 10 серпня, представників екоінспекції було допущено на підприємство для проведення перевірки. За фактом виявлених порушень відкрито кримінальне провадження. Ведеться слідство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ