Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учитель-садист з 1 вересня знову навчатиме дітей. Відео

70-річний вчитель географії і водночас директор школи спершу побив семикласника, а потім зганьбив його і вилаяв на чому світ стоїть. Однокласники зафільмували приступ старечого садизму на телефон. Батьки звернулися до суду, який визнав вину кривдника. Але з 1 вересня прихований садист-пенсіонер і діти знову зустрінуться сам-на-сам: його взяли на посаду вчителя географії у ту ж школу, з якої звільнили після вироку суду.

Як свідчать матеріали суду, 17 лютого 2009 року під час уроку географії у сьомому класі Торчиновицької середньої школи (Старосамбірський район, Львівська область) директор Стефан Стефанович Войтович накинувся на учня Івана Подольця за те, що той не записав у зошит тему та план уроку.

«Педагог», мабуть, подумав, що кілька потиличників зроблять хлопця працьовитішими, тож вдарив його по шиї так, що учень стукнувся головою об парту. При цьому вчитель сипав лайкою, обзивав Івана дурнем. Однокласник Івана тим часом крадькома відзняв «виховний процес» на камеру мобільного телефону. Переписане на компакт-диск відео, а також свічення однокласників стали згодом доказами провини Стефана Войтовича у суді.

Отож, батьки семикласника звернулися до Старосамбірського районного суду, який видав постанову про порушення кримінальної страви за частиною 1 статі 126 Кримінального кодексу України (Умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень).

Вирок суду, копія якого є у Гал-інфо, містить свідчення однокласників Івана. Так, Назар Вітовський розповів у суді , що 17 лютого у їхньому класі відбувався урок географії. Через якийсь час після початку уроку до Подольця Івана підійшов директор. З якоїсь причини директор вдарив Івана рукою по потилиці. В той момент Назар включив камеру мобільного телефону і навів на директора і Івана. Директор не бачив, що він робить, бо його увага була зосереджена на Іванові. В той момент директор вдарив учня по потилиці ще раз. Після чого притиснув голову Івана Подольця своєю рукою до парти, а тоді наказав йому встати і став сварити його, кричав, що той порушує дисципліну. Згодом директор відійшов до дошки і почав сварити Івана звідти. Конфлікт тривав близько 10 хвилин. На перерві Назар показав запис однокласникам. На ньому було чітко видно, як директор б’є Івана рукою по потилиці, притискає до парти, чути, що він при цьому говорить.

Сам обвинувачений у суді своєї провини не визнав. Стверджував, що лише взяв учня за плечі, повернув обличчям до дошки, коли той порушував дисципліну на уроці. За словами Войтовича, фізичної сили він не застосовував і не лаявся.

Суддя Бушак ухвалив визнати Войтовича Стефана Стефановича винним і стягнути штраф у розмірі 850 гривень. Крім того, засуджений повинен сплатити 2 500 гривень морального відшкодування батькам хлопця.

Агресивна поведінка, побої, нецензурна лайка, жорстоке поводженні з учнями, підкріплені рішенням суду, здавалося б, мали закрити цій людині дорогу до школи назавжди. І справді, за аморальну поведінку вчителя і директора школи було звільнено. На місце вчителя географії нова директорка школи взяла молодого спеціаліста, кандидатуру якої схвалило районне управління освіти.

Утім, 13 серпня цього року голова Старосамбірської райдержадміністрації В.Цегенько на прохання в. о. начальника райуправління освіти Б.Ворика скасував наказ про прийняття на роботу вчительки Марії Цапович. Зокрема, Б.Ворик письмово пояснив В. Цегенькові, що начебто цей наказ - про прийняття на роботу Марії Цапович - видали із порушеннями. Але так брутально зільняти людей забороняє чинний Кодекс про працю. Отож, Марія Цапович вже оскаржила своє звільнення. До того ж, з її слів, усі закиди на її адресу надумані. 

Навіщо  було вдаватися до такого гвалту? Ось відповідь.Того ж таки 13 серпня той ж таки в. о. начальника управління Б.Ворик швиденько видає інший наказ – прийняти на роботу у Торчиновицьку школу...героя нашої кримінальної справи Войтовича Стефана Стефановича  - на підставі його заяви.

Отож, учитель, аморальна і жорстока поведінка якого завдала травми учневі, а може і не одному, з 1 вересня знову навчатиме дітей. Батьки Івана Подольця стривожені і обуренні. Хто зна, чи не захоче вчитель помститися їхньому синові. Вони звернулися за порятунком до депутата Львівської обласної ради Олега Паски з проханням захистити їхнього сина від знущань неадекватного вчителя.

Матеріали справи будуть надані прокуророві області Анатолієві Пришку. Саме до нього Олег Паска планує звернутися із депутатським запитом на найближчій сесії Львівської облради.

А поки справа, то Стефан Войтович працюватиме, саме так, вчителем у Торчиновицькій школі, навіть попри те, що Апеляційний суд Львівської області залишив вирок Старосамбірського районного суду в силі. А читачі Гал-інфо на власні очі можуть побачити, яку вбивчу «педагогіку» сповідує сімдесятирічний вчитель географії Стефан Войтович. Пропонуємо до уваги таємний відеозапис того, як у вчителя стався напад садизму.

Гал-інфо готове надати слово всім зацікавленим сторонам.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ