Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Костюка обрали співголовою Дорадчої ради при голові ЛОР

Сьогодні, 3 квітня відбулося друге засідання Дорадчої ради при голові Львівської обласної ради з питань взаємодії органів місцевого самоврядування та органів місцевої виконавчої влади. У зібранні взяли участь голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк, міські голови міст Львівщини, депутати, повідомила прес-служба Львівської облради.

«Львівська обласна рада вже має напрацьований досвід взаємодії з органами місцевого самоврядування на прикладі роботи Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», - зазначив у своєму виступі Олег Панькевич. - Торік нашими спільними діями нам вдалося зміцнити взаємини між обласною радою та місцевими радами, випрацювати спільне бачення політичної ситуації, економічних та соціальних проблем та шляхів їх вирішення. Сьогодні перед нами стоїть завдання розширити таку співпрацю до базового рівня, зокрема, до рівня малих міст. На Львівщині налічується 40 таких міст, в яких виробляється четверта частина промислової продукції та четверта частина продукції малого підприємництва всієї області. Проблеми малих міст є характерними для всіх територій. Це – недостатність доходів бюджетів на виконання власних повноважень: на утримання розвиток житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної і транспортної інфраструктури; відсутність з одного боку – роботи, а з іншого – недостатність висококваліфікованої робочої сили; недостатня підтримка розвитку малих міст на загальнодержавному рівні. Діяльність нашої Дорадчої ради має наповнитися конкретним змістом: допомога місцевим радам у вирішенні нагальних проблем соціально-економічного та культурного розвитку регіону, взаємодія з профільними комісіями обласної ради та профільними управліннями облдержадміністрації щодо розв’язання проблемних питань малих міст, запровадження дієвого контролю з боку міських рад і громадськості за виконанням рішень місцевих рад, за ефективним використанням бюджетних коштів».

Начальник управління економічного аналізу та прогнозування Львівської обласної ради Андрій Бондаренко розповів про обласні цільові програми, затверджені Львівською обласною радою, в яких можуть взяти участь малі міста. Передусім, йдеться про Програму проведення конкурсу мікропроектів місцевого розвитку та інші програми підтримки місцевого самоврядування. Зокрема, торік Львівська обласна рада запровадила обласний конкурс мікропроектів місцевого розвитку на 2011 – 2015 роки, одним з основних завдань якого є підвищення рівня представників органів місцевого самоврядування, громадськості в питаннях менеджменту проектів. Окрім того, у 2012 році в рамках Програми енергозбереження в бюджетній сфері з обласного бюджету в цьому році буде виділено 2 млн грн для проведення обласного конкурсу мікропроектів у сфері енергоощадності. Уже 4 рік в області діє Програма енергозбереження для населення. Вона передбачає відшкодування відсотків за кредитами, залученими фізичними особами на впровадження енергозберігаючих заходів. Цього року вперше запроваджено Програму підтримки місцевих засобів масової інформації. На реалізацію Програми з обласного бюджету виділено 600 тис. грн.. Також цього року з обласного бюджету виділено 4, 8 млн грн. на підтримку підприємництва в галузі тваринництва. За ініціативою постійної комісії Львівської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту з цього року реалізовуються Програма розвитку сімейної медицини та її профілактичної спрямованості на 2012 – 2014 роки. Як і в минулі роки, у 2012 році з обласного бюджету виділено 1 млн грн на адресну допомогу ветеранам УПА у сумі 1 млн грн. В цьому році у півтора раза (до 1,5 млн грн) збільшено суму коштів на адресну допомогу реабілітованим за ст. 3 Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" та потерпілим від політичних репресій.

На засіданні голову Львівської обласної державної адміністрації Михайла Костюка було обрано співголовою Дорадчої ради. Також було вирішено скласти звернення до центральних органів влади з приводу проблемних питань місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження голови Львівської обласної ради при обласній раді створено Дорадчу раду з питань взаємодії органівмісцевого самоврядування та органів місцевої виконавчої влади. Основна мета діяльності цього органу – сприяння ефективному діалогу місцевих рад з органами виконавчої влади для узгодження загальнодержавних, регіональних імісцевих інтересів. Минуле наше засідання, що відбулося на початку року, було присвячено питанню формування місцевих бюджетів на 2012 рік та проблемним питанням виконання місцевих бюджетів і програм соціально-економічного розвитку малих міст.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ