Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили найкращих працівників музеїв

З нагоди Міжнародного Дня музеїв сьогодні, 18 травня, у приміщенні Львівського історичного музею міський голова Львова Андрій Садовий відзначив кращих працівників музейних закладів Львова. До урочистостей долучився також міський голова Одеси Олексій Костусєв. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З метою заохочення і підтримки кращих працівників музейних закладів Львова, які виявили професіоналізм, ініціативність, творчість та інноваційність у роботі, за активну участь у науковій і громадській діяльності відзнаки кращимльвівським музейникам вручено у таких восьми номінаціях: збереження музейного фонду, популяризація фондових збірок, міжнародна діяльність, науково-видавнича діяльність, розвиток музейного маркетингу, впровадження нових форм роботи, інноваційна діяльність музеїв, внесок музею у розвиток міста, популяризація історіїта культуриЛьвова.

Розвиток музею - навчального закладу.

«Я хочу подякувати вам – шановні друзі, за ту важку працю, яку ви робитев тих непростих умовах сьогоднішнього дня. Мені дуже приємно, що якщо подивитися і порівняти як було 10 років назад і як є сьогодні – є дуже позитивна динаміка в музейній справі. І таким чином ти починаєш розуміти, яка це велика відповідальність, наскільки важливо бути добрими фахівцями і вивчати позитивний досвід, який є у світі, якісно розуміти менеджмент музейної справи. І мені приємно, що в наших музеях є відвідувачі, їх є багато. Вони приходять, приїжджають, бо нам є що показати. Так вони знайомляться з нашою історією і нашою культурою», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Щиро вітаю музейних працівників з цим великим святом. Ми в Одесі тежйого святкуємо. В нас завтра буде весь день багато заходів, і буде також ніч у музеях. Тому ми теж цінуємо працівників музеїв, тих людей, які зберігають напевно найважніше, що в нас є — нашу історію, мистецтво, яке є вічним і ніколи не старіє. Бо народ лише тоді є справді народом, коли він цінує свою історію, своїх митців, артефакти», — зауважив міський голова Одеси Олексій Костусєв.

Отож, переможцем у номінації Збереження музейного фонду(за реставрацію музейних експонатів) було нагороджено Сірого Руслана Богдановича - головного зберігача фондів Музею народної архітектури та побуту.

У номінації Популяризація фондових збірок (за популяризаторську, фондову танауково-дослідницьку діяльність) нагороджено Тимця Ігора Васильовича — директора Історико –краєзнавчого музею м.Винники.

Номінацію Міжнародна діяльність здобула Булгакова Людмила Петрівна — старший науковий працівник, зберігач фондової групи Музею етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України.

Переможцем у номінаціїНауково-видавнича діяльність(за серію видань про Станістава Людкевича) стала Штундер Зіновія Костянтинівна — старший науковий співробітник Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької, відділ музею Станіслава Людкевича.

У номінації Розвиток музейного маркетингу (за співпрацю з фондами, організаціями та установами з метою реалізації музейних проектів, залучення відвідувачів, популяризації музеїв, збагачення музейних колекцій, популяризації музею) диплом одержала Корнєєва Галина Вікторівна - кандидат історичних наук, завідувач сектором «Музей Русалка Дністрова» Музею-садиби Маркіяна Шашкевича Львівської НаціональноїГалереї мистецтв.

Перемогу у номінації Впровадження нових форм роботи, інноваційна діяльність музеїв здобув колектив проекту «Підземеллями середньовічного Львова» у складі науковців та працівників Львівського музею історії релігії: Л. Довгань (керівник), М.Хмільовський, К.Назар, В.Банах, Н.Полянська, О.Павляк, О.Дац, М.Романів Львівського музею історії релігії.

Диплом за Внесок музею у розвиток міста, популяризація історії та культури Львова (за діяльність та реалізаціюзаходів, які сприяють розвитку туризмута промоції міста) одержала авторська група науковців проекту «Час історії. Історія часу» у складі: С.Олексенко (керівник групи), П.Слободян, М.Побережний Львівського історичного музею.

Переможцем у номінації Розвиток музею навчального закладу став Шидловський Ігор Віталійович — завідувача Зоологічного музею ЛНУ ім. Івана Франка музею, доцента кафедри зоології.

Як розповів після урочистостей Олексій Костусєв, Одеса зараз готує новий мезуйний проект.

«Ми сьогодні працюємо над проектом своєрідного кутка старої Одеси, де б жили люди в старих домівках і умовах, побутом, які були 100 років тому. Такий досвід в світі є», - зазначив міський голова Одеси Олексій Костусєв.

«Ми зустрічаємось з працівниками музейних закладів, маємо проект «Ніч в музеї». Святкуємо досить гучно», — розповів мер Одеси Олексій Костусєв.

Андрій Садовий зазначив, що у Львові найближчим часом також планують відкрити чимало нових музеїв.

«Я вірю, що ми скоро зможемо відкрити і Музей визвольної боротьби, і Музей «Територія терору». Вірю, що будемо активно розвивати Історичний музей, будемо давати нашим музеям нові подихи. Треба працювати, аби бути краще готовими до великих туристичних потоків», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, що нагородження дипломами та грошовими винагородами було запроваджене у Львові у 2010 році за спільної ініціативи керівників Львова та міського голови. Грошова премія становить 10 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ