Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

11-й тур Прем’єр-ліги: перемоги «Металіста» і «Дніпра», нічиї «Шахтаря» і «Динамо»

Відбулись матчі 11-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Донецький «Шахтар» і київське «Динамо» втратили очки, а харківський «Металіст» і дніпропетровський «Дніпро» здобули перемоги і відірвалися від конкурентів. Повідомили у ФФУ.

«Дніпро» у центральному матчі туру вдома обіграв одеський «Чорноморець» з рахунком 2:0. Протягом 45-ти хвилин матчу на «Дніпро-Арені» точилася рівна гра без гольових моментів, аж поки перед самим свистком на перерву команда Хуанде Рамоса не відкрила рахунок. Матеус обіграв у штрафному майданчику Фонтанелло, викотив м’яч під удар Калінічу, а хорватський нападник пробив у протихід Безотосному.

На 67-й хвилині після подачі від Ротаня зі штрафного Калініч головою переправляв м'яч у ворота, але зовсім трохи не влучив у рамку. А через три хвилини «моряки» залишилися у меншості після вилучення Антонова. Форвард «Чорноморця» навмисне наступив на стегно Федецькому.

На 75-й хвилині у Коноплянка встановив крапку, остаточно поховавши інтригу у матчі. Євген протягнув м'яч через пів поля, пішов від кількох суперників і з лінії штрафного точно пробив у правий нижній кут.

«Дніпро» (Дніпропетровськ) − «Чорноморець» (Одеса) - 2:0

Голи: Калініч (45), Коноплянка (75)

«Дніпро»: Бойко - Мандзюк, Мазух, Чеберячко, Стрініч, Канкава, Ротань, Бруно Гама (Федецький, 56), Матеус, Коноплянка (Зозуля, 85), Калініч (Селезньов, 72)

«Чорноморець»: Безотосний - Зубейко (Лео Матос, 59), Бергер, Фонтанелло, Сантана, К. Ковальчук, Гай (Бобко, 84), Прийомов, Бакай (Самодін, 77), Джедже, Антонов

У донецькому дербі «Металург» на своєму полі приймав «Шахтар». Цього разу дербі себе виправдало на всі 100%.

Початок першого тайму традиційно пройшов за «гірниками» - гості контролювали хід поєдинку і серйозно турбували кіпера «Металурга» Бандуру. Проте, незабаром господарі звільнилися з-під пресингу «Шахтаря» і стали робити досить небезпечні вилазки до воріт Пятова, одна з яких завершилася автоголом Ярослава Ракицького, у власні ворота. У кінцівці тайму гості провели кілька гострих атак, але забити так і не зуміли.

На початку другого тайму Едуардо вийшов замість Феррейри, а Ілсіньо замінив Фернандо. А ось Ташуєву на 50-й хвилині довелося зробити вимушену заміну - Даррен О'Ді, покинув поле за допомогою лікарів, і поступився місцем Артему Барановському. Буквально відразу ж після цього «Металург» забив другий гол. Після довгої передачі Георгія Зотова Жуніор Мораес легко втік від Ракицького та ефектно перекинув м'яч через Пятова.

Чемпіон опинився в дуже важкій ситуації, але йому пощастило досить швидко скоротити відставання у рахунку. Алекс Тейшейра відібрав м'яч у капітана господарів В'ячеслава Чечера, і відпасував Тайсону. Бандура парирував удар 28-го номера, але все той же Тейшейра з кількох метрів добив «снаряд» у сітку.

Далі послідував штурм воріт Бандури, але кіпер «Металурга» здійснив ряд відмінних сейвів. Однак, на 82-й хвилині не зміг врятувати свою команду після удару Едуардо.

«Металург» (Донецьк) - «Шахтар» (Донецьк) - 2:2

Голи: Ракицький (24, автогол), Мораєш (50) - Тейшейра (53), Едуардо (81).

«Металург»: Бандура - Болбат (Трояновський, 68), Прийма, О'Ді (Барановський, 50), Насонов, Зотов, Алешандру, Мораєш (Даніель, 89), Лазич, Нельсон, Чечер

«Шахтар»: Пятов - Ракицький, Кривцов, Срна, Тейшейра, Тайсон (Бернард, 64), Коста, Феррейра (Ілсіньо, 46), Фернандо (Едуардо, 46), Шевчук, Хюбшман

Харківський «Металіст» та запорізький «Металлург» забили на двох п’ять м’ячів, а хет-трик Марко Девича приніс перемогу команді Мирона Маркевича.

Вже на другій хвилині «Металіст» міг відкрити рахунок: Марлос потужно пробив, а Старцев насилу виручив свою команду. А через 15 хвилин навіть голкіпер не зміг врятувати команду гостей: Марлос низовою передачею вивів Девича один на один з воротарем, Марко його обіграв і відправив м'яч вже у порожні ворота «Металурга».

На 23-й хвилині Девич встановив дубль у матчі. Марко на швидкості прорвався до штрафного майданчику «Металурга» з лівого флангу і впевнено пробив повз Старцева у сітку воріт.

За мить до перерви «Металург» провів несподіваний для харківських вболівальників гол. Моледо та Дієго Соуза не порозумілися між собою, що призвело до виходу Штурко на ударну позицію. З потужним пострілом форварда з лінії штрафного Дишленкович нічого не зумів вдіяти.

У другому таймі запоріжцям і зовсім вдалось зробити «камбек». На 61-й хвилині Штурко у ході швидкої атаки «Металурга» гарматним ударом не залишив шансів Дишленковичу.

І все ж «Металіст» вирвав перемогу, у чому харків’янам допомогли Девич та вилучення у стані запорізької команди. Спочатку арбітр вилучив з поля Балича за другу жовту картку, а в останню 15-хвилинку Девич прицільним ударом відправив м'яч у дальній кут воріт «Металурга».

«Металіст» (Харків) − «Металург» (Запоріжжя) - 3:2

Голи: Девич (18, 23, 76) − Штурко (45, 61)

«Металіст»: Дишленкович — Ксьонз, Моледо, Гуйє, Азеведо, Едмар (Гоменюк), Шавьєр (Краснопьоров), Соса, Дієго Соуза, Марлос (Гомес, 74), Девич

«Металлург»: Старцев — Опанасенко, Тейку, Нестеров, Сахневич (Балич, 25), Лазарович (Пісоцкий, 28), Годін (Лео, 82), Матяж, Штурко, Платон, Шевчук

Київське «Динамо» у Полтаві зіграло внічию з «Ворсклою», причому команда Олега Блохіна уникла поразки лише у компенсований арбітром час матчу.

На 33-й хвилині «Ворскла» забила у контратаці: Громов з глибини закинув на Яховича, Коваль вийшов з воріт занадто пізно і програв забіг македонцеві, який ударом у дотик технічно перекинув м'яч через кіпера киян. Але за сім хвилин динамівці відквитали гол, відзначився Беланда. Гусєв навісив на Ярмоленка, чий удар у дотик з 10-ти метрів Непогодов відбив, але марокканець був перший на добиванні.

На 43-й хвилині матчу арбітр призначив пенальті у ворота київської команди. М'яч влучив у руку Вукоєвичу під час атаки господарів поля. Громов "з точки" впевнено переграв Коваля.

На початку другого тайму «Динамо» кинулося відіграватися, але, у підсумку, залишилось у меншості. Ідейє у боротьбі зачепив Даллку, а Віталій Годулян показав нігерійцю червону картку. І все ж «Динамо», не дивлячись на непоказну гру у другому таймі, зуміло уникнути поразки. На 92-й хвилині Аруна, який незабаром вийшов на заміну, відтіснив Сапая у штрафному майданчику, і ударом з розвороту зрівняв рахунок.

«Ворскла» (Полтава) — «Динамо» (Київ) - 2:2

Голи: Яхович (33), Громов (45, пен) — Беланда (40), Аруна (90+2)

«Ворскла»: Непогодов — Сапай, Даллку, Курилов, Пердута, Чеснаков, Маркоскі, Громов, Ребенок, Міщенко (Скляр, 83), Яхович (Янузі, 70)

«Динамо»: Коваль — Сілва, Хачеріді, Драгович, Макаренко, Вукоевич (Ленс, 59), Велозу, Ярмоленко, Беланда (Мбокані, 55), Гусєв (Аруна, 71), Ідейє

Інші результати туру:

«Зоря» (Луганськ) − «Волинь» (Луцьк) − 2:0

«Іллічівець» (Маріуполь) − «Говерла» (Ужгород) − 0:1

«Карпати» (Львів) − «Таврія» (Сімферополь) − 2:1

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ