Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держказначейство блокує перерахування понад 12 млн грн за рахунками Львова

Державна казначейська служба України не виконує платіжні доручення розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету Львова. За інформацієюдепартаменту фінансової політики, містоне може отримати необхідні коштина суму понад 12 млн грн, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Казначейство не виконує платіжні доручення за незахищеними статтями видатків. У результатів кошти не перераховують на поточний ремонт житлового фонду та доріг, озеленення, санітарну очистку, придбання піскосуміші, пільговий проїзд учнів та студентів, а також на потреби управління охорони здоров’я, управління освіти, управління культури та інші сфери життя міста. 

Сфера ЖКГ Львова не отримує 3 844 тис. грн., з яких 1 675 тис. грн. потрібні на поточний ремонт житлового фонду у районах міста, 80 тис грн. – на придбання піскосуміші для Франківського району, 2 089 тис. грн. – на поточний ремонт доріг, озеленення та санітарну очистку. Транспортники не отримують кошти на пільгове перевезення учнів та студентів у сумі 283, 6 тис. грн. та субвенцію з держбюджету на суму 470 тис грн. Також не перераховують кошти на такі галузі: бюджет розвитку (спецфонд) – 3 509 тис. грн., дороги (спецфонд) – 1 367 тис. грн. природоохоронний фонд – 572, 6 тис. грн.

«ЛКП «Зелений Львів» у результаті не може виплатити працівникам зарплати. Станом на сьогодні частково виплачено за вересень, а вже початок листопада. Ми не можемо отримати понад 800 тис. грн. Також через це страждає наша матеріальна база. А дочірні підприємства не можуть сплатити ПДВ», – розповів Богдан Москв’як, в. о. директора ЛКП «Зелений Львів».

Платіжні доручення управління освітине виконаніза незахищенимистаттями видатків на 432,3 тис. грн. Відтак, немає коштівдля опалювального сезону, на придбання господарських та канцелярських товарів, послуги зв’язку, програмне забезпечення та охорону.

Управління охорони здоров’я не отримує кошти на суму 550,1 тис. грн. за платіжними дорученнями за незахищеними статтями видатків – це гроші на бензин для роботи станції швидкої допомоги, обслуговування медобладнання, послуги зв’язку тощо.

Департамент гуманітарної політикине отримуєкошти на молодіжнізаходи і програми, фінансову підтримку фізкультурних організацій та послуги зв’язку.

Загальна сума, на яку не виконані платіжні доручення міста становить 12 млн. 832 тис. 900 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ