Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко знову передумала їхати до суду

Незважаючи на одержану раніше письмову заяву про участь у черговому засіданні Київського райсуду м.Харкова у справі про ЄЕСУ, звинувачена Юлія Тимошенко вранці відмовилася від свого наміру. Про це розповів на брифінгу у приміщенні суду начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков.

"4 березня Тимошенко написала на моє ім'я письмову заяву про участь у судовому засіданні 5 березня. Більше того попросила про перенесення на інше число призначене на 5 березня тривале побачення зі своєю донькою Євгенією. Коли я вранці прибув до ЦКЛ "Укрзалізниці", де лікується Тимошенко, вона демонстративно відмовилася зі мною спілкуватися, відверталася, повернулася спиною і жодної відповіді про прибуття до суду не дала", - сказав Колпащиков.

За його словами, він теж не дістав відповіді на пропозицію Тимошенко брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Колпащиков зазначив, що у нього на руках довідка головлікаря ЦКЛ "Укрзалізниці" Михайла Афанасьєва про те, що "стан здоров'я Тимошенко дозволяє їй брати участь у судовому засіданні". "Якщо Тимошенко погодиться, вона протягом години буде доставлена у суд", - додав начальник колонії.

Як сказав на брифінгу командир військової частини № 3005 Внутрішніх військ України полковник Юрій Макарчук, сьогодні о 8 годині ранку все було готово для відправлення етапом Тимошенко до суду. "Однак з 8.00 до 9.00 передача засудженої від варти пенітенціарної служби, який охороняє спецблок Тимошенко на 9-м поверсі лікарні, конвойним Внутрішніх військ не була здійснена. З цього приводу складено акт", - повідомив він.

Як Колпащиков, так і Макарчук підтвердили, що Тимошенко зараз перебуває в лікарні. Відповідаючи на питання кореспондента УКРІНФОРМу, Колпащиков сказав, що "про вивезення Тимошенко у Качанівську колонію не йдеться".

Як повідомляло агентство, раніше Тимошенко 14 разів відмовлялася прибути до суду, посилаючись на хворобу.

Напередодні призначеного на 4 березня засідання Печерського суду у Києві у справі про вбивство Щербаня екс-прем'єр наполягала на своїй присутності на допиті свідків, однак врешті-решт, коли для її відправлення етапом у столицю було все готове, вона відмовилася.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ