Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Третя Республіка Луценка

До Львова представляти свою Ініціативу ІІІ Республіка приїхав другий за вагою політичний в’язень країни Юрій Луценко. Сам він назвав себе найбільшим оптимістом країни. До Львова, за його словами, приїхав за ідеями, як врятувати країну, та на джазовий фестиваль.

Обіцяна прес-конференція Юрія Луценка спізнилась майже на годину. Луценко попросив вибачення і пояснив, що за час перебування за гратами дуже заскучав за спілкуванням, багато читав, тому нині має велику потребу у спілкуванні.

Вдячна аудиторія уважно слухала все, що говорив Луценко, який постав у Львові як новий польовий командир нової ІІІ Республіки.

Майбутні "польові командири".

Кілька разів він наголосив на тому, що Президентом бути не хоче і що його ініціатива – це не партія, а рух «тисячі польових командирів», лідером яких він теж бути не планує.

«Це не партія, а надпартійна організація. Я не лідер цього руху. Треба створити так звані мережі довіри, а громада здатна мобілізуватися сама. Їм не потрібен графік на повстання, доведений з Верховної Ради», - сказав Луценко

У своїх висловлюваннях Луценко був дуже різким. Особливо коли говорив про Януковича.

Він зазначив, що китайські злоді, побоюючись жорстокості поліції, завжди мають при собі отруту. Натомість полісмени мають антиотруту – собаче лайно, яке при затримання запихають в рот злодія, щоб той не міг проковтнути отруту.

Луценко вмовляє дружину не виступати.

Далі Луценко сказав, що чинний режима для українського суспільства є чудовим антидотом проти радянського минулого.

Владу він назвав гангстерами. Він переконаний, що якщо в Білорусі, «вийшовший із розуму чоловік рано чи пізно покине посаду», то в Україні все складніше.

«У нас моноліт силовиків, чиновників та олігархів, які породили Януковича. Всі державні структури виконують вказівки гангстерів», - сказав він.

Не скупився Луценко на критику і самого себе. Він заявив, що багато людей його не люблять і не підтримують, але він знає свої помилки.

«Я винний, бо мав владу і не зумів нею скористатися. Я повинен теж попросити пробачення перед тими, хто тоді стояв на Майдані», - сказав Луценко.

Сьогодні ж Луценко каже, що шукатиме вихід із глухого кута, у який загнали Україну. Теза Луценка – опору варто робити не на культурній ідентичності, а на правах та свободах.

Луценко слухає виступ дружини.

Єдиний шлях до об’єднання країни Юрій Луценко вбачає у новій колонізації Сходу.

«Нам треба йти до східного брата і навертати його в Україну. Я говорю українською, моя родина говорить українською, це комфортне для нас середовище. Я читаю Забужко та Андруховича, але я хочу залучити до себе тих, хто читає Куркова. Людям зі Львова треба протягнути руку до Харкова і сказати: «Курков, ми твої соратники проти Бузини». Забужко, Андрухович та Курков можуть перемогти Бузину», - сказав Луценко.

За його словами, для перемоги української справи в один день треба ліквідувати Генпрокуратуру, міліцію та суди і набрати туди абсолютно нових людей, яких перевірять на детекторі брехні і які погодяться на перевірку хабарами, як це діє в США під час відбору кадрів для ФБР.

Луценко пообіцяв перевірити на детекторі брехні і тих, хто захоче долучитися до команди Ініціативи ІІІ Республіки.

Він також розповів про те, що його роз’єднує з опозицією. За його словами, найперше – це те, що він не розуміє звідки взялося рішення йти на вибори 2015 року «врозчепірку».

«Має бути єдиний кандидат в президенти. Кандидат має одразу оголосити склад своєї команди, хто займатиме ключові посади.  Влади, повірте, так багато, що можна працевлаштувати і 25 кандидатів. Люди будуть готові вийти тільки тоді, коли знатимуть, що перемога близька. Тому має бути єдиний кандидат і єдина команда», - сказав Юрій Луценко.

Не оминув він увагою і екс-президента Віктора Ющенка.

«Віктор Андрійович – це уособлення політика, який киданув усю країну», - сказав він.

Натомість Юлію Тимошенко він назвав своїм другом і зазначив, що обмінюється з нею листами.

«Раніше ми були з нею союзниками, а в тюрмі стали друзями», - сказав Юрій Луценко.

Загалом програму ІІІ Республіки Юрій  Луценко має намір закінчити до кінця літа.

«Ніщо так не вчить, як помилки та тюрма», - зазначив Юрій Луценко.

Гал-інфо.

Фото - Павло Паламарчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ