Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перед канікулами депутати розглянуть понад 100 проектів та заслухають Азарова

Верховна Рада на останньому пленарному тижні другої сесії, яка пройде з 2 по 5 липня, планує розглянути понад 100 проектів законів і постанов, а також провести традиційну годину запитань до уряду.

Як йдеться у проекті розкладу засідань парламенту, 2 липня депутати розглянуть проект постанови про календарний план проведення третьої сесії, а також проект кошторису витрат Ради на 2013 рік.

Окрім того, у другому читанні депутати мають намір розглянути законопроекти про врегулювання обігу фінансових векселів.

Також на порядку денному - кадрові питання. Питання про дострокове припинення повноважень члена Центрвиборчкому Володимира Шаповала (у зв'язку з досягненням 65-річного віку) та призначення на посаду члена ЦВК Олександра Копиленка; питання про обрання члена Нацради з телебачення і радіомовлення та про призначення членів Вищої ради юстиції.

У середу, 3 липня, Рада планує ратифікувати угоду з урядом Туреччини про повітряне сполучення, у другому читанні розглянути проект внесення змін до КК стосовно злочинів проти моралі у сфері статевих відносин, у першому читанні - проект закону про Суспільне телебачення і радіомовлення.

Окрім того, депутати розглянуть законопроект опозиції про порядок імпічменту президенту (комітет прийняв рекомендацію про його відхилення), а також проект постанови про встановлення мораторію на закриття навчальних закладів системи позашкільної освіти. О 15:00 депутати проведуть парламентські слухання на тему "Українська трудова міграція: стан, проблеми та шляхи їхнього вирішення".

4 липня у першу чергу планується розглянути бюджетну резолюцію на 2014 рік, а також законопроект про трансфертне ціноутворення. Окрім того, на розгляд депутатів повернуть раніше відхилений проект про ратифікацію конвенції з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування.

Також у четвер буде проголосовано рішення про призначення позачергових виборів міських голів Охтирки (Сумська область), Христинівки (Черкаська область), Ніжина, Фастова, Сак, а також депутатів Пореченської сільради в Луганській області.

У п'ятницю, 5 липня, Верховна Рада проведе "годину питань до уряду" і офіційно закриє другу сесію.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ