Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Кабмін спробує схвалити угоду з Chevron через парламент, якщо не вдасться зробити це через облради, - міністр

Кабінет міністрів України спробує схвалити угоду про розділ продукції із Chevron та Надра Олеська по Олеській площі (Івано-Франківська та Львівська області) через парламент, якщо це не вдасться зробити через обласні ради, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

"Якщо у них (Івано-Франківської облради - ред.) не зміниться позиція, і ті пропозиції, які вони вже надали, а ми їх оформили - вони не сприятимуть тому, щоб це (узгодження УРП - ред.) відбулося, то уряд буде змушений винести це питання на розгляд у парламенті", - заявив голова відомства.

Водночас чиновник сподівається, що Івано-Франківська облрада все-таки піде назустріч владі, і Chevron вдасться зайнятися Олеської площею.

Нагадаємо, що Івано-Франківська облрада 20 серпня відмовився схвалити УРП із Chevron та ТОВ Надра Олеська.

Причому депутати вирішили не завершувати розгляд цього питання, а протокольно доручили голові Івано-Франківської облради Василю Скрипничуку направити звернення до Кабміну із пропозицією проаналізувати напрацьовані облрадою правки до проекту УРП, внести до нього відповідні зміни і направити його знову на розгляд облради.

Депутати, зокрема, прагнуть до того, щоб однією зі сторін і повноправним учасником проекту УРП була організація, засновником якої стала б територіальна громада області. Ця структура, з точки зору народних представників, повинна представляти інтереси місцевих громад області, безпосередньо брати участь у розподілі продукції, стежити і контролювати проект.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ