Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Генеральний консул Польщі у Львові дивився виставу, сидячи на підлозі. Фото

Учора, 15 вересня, в приміщенні польського консульства у Львові пройшла безпрецедентна акція. Вперше за всю історію в дипломатичній установі показали мистецьку виставу. Акція відбувалася вночі. Щоб потрапити на неї потрібно було спочатку зареєструватись у організаторів через електронну пошту. Загалом в приміщенні консульства зібралося понад дві сотні людей. Дійство відбулося в рамках ІІ Українсько-польського «Фестивалю партнерства» та проекту презентації сучасного польського мистецтва в Україні «ArtNastup».

«Нам дуже залежить, щоби продемонструвати, що наша установа - це не лишень візові питання, подання документів, розмови через віконця тощо, - сказав перед виставою Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд. -  Ми також реалізуємо великі культурні проекти, ми підтримуємо польсько-українську культурну співпрацю, одним словом, ми стараємося бути максимально відкриті для людей. В графі для видачі віз є така графа, як культура. Я бажаю, щоб чим побільше людей отримувало візи саме за цією графою для спільного культурного обміну між нашими народами».

Після промови Ярослав Дрозд, підібравши ноги під себе, вмостився на підлозі переглядати виставу.

На осуд глядачів була представлена вистава контактної імпровізації. Проект спеціально для цієї нагоди створив театри сучасної пластики Pracownia Fizyczna і SzaZa під керівництвом Яцека Овчарека.

Довідка.

Контактна імпровізація - це спонтанний і креативний танець, позбавлений передбачуваності та тривіальних рухових схем. Його форми створюються без попереднього планування. Ідеологом є американський танцюрист і хореограф Стів Пекстон.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ