Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Криміналітет замовив телеканалу ток-шоу про організатора замаху на бізнесмена Федишина

Люди кримінального «авторитета», засудженого до довічного ув'язнення за організацію вбивства, профінансували зйомки ток-шоу на одному з провідних ТБ-каналів країни. Менеджмент телеканалу отримав кругленьку суму за те, що в ефірі з'явиться програма, яка "відбілює" в'язня. Таку інформацію CRIME.in.UA повідомило джерело в правоохоронних органах.

За словами джерела, телевізійникам платять за «реабілітацію» Володимира Панасенка, відомого в 1990-х під кличкою «Десант». У 2008 році його засудили до довічного ув'язнення за організацію в Львові замаху на бізнесмена Романа Федишина, під час якого була вбита випадкова перехожа. Для замаху кілери використовували бомбу, прикріплену до днища позашляховика підприємця.Завдяки щасливій випадковості Федишин вижив, але загинула 14-річна школярка Марічка Куцинда. Двоє співучасників Панасенка засудили на 12 і 14 років позбавлення волі.Третього, Олександра Машевського, безпосереднього виконавця замаху, впіймали лише цього року. Судовий процес над ним триває.

Джерело CRIME.in.UA повідомило назву телеканалу і час та місце зйомок ток-шоу, яке"вибілює" організатора вибуху. Більше того, кореспондент CRIME.in.UA проник на знімальний майданчик, затесавшись в масовку. Він особисто переконався: сюжет, присвячений Панасенку, був побудований так, щоб показати героя законослухняним громадянином, а слідство, суд і жертву невдалого замаху – в найтемніших тонах.

Однак поки що CRIME.in.UA не конкретизує те, про який саме ТБ-канал йде мова (як і назва телепрограми) – з етичних міркувань. Оскільки, по-перше, не факт, що замовлене злочинцями ток-шоу таки поставлять в ефір. По-друге, настількивідомо CRIME.in.UA, вище керівництво цього ЗМІ нічого не знає про таємницю телепрограми (але завдяки CRIME.in.UA має «наводку»).

Згідно інформацією, якою володіє CRIME.in.UA, менеджер телеканалу, що відповідає за підготовку програми, отримав від людей Десанта 50 тис. дол. (всього на кампанію з "вибілювання" Панасенка зібрано не менше 250 тис. дол.). Про операцію не знає ні керівництво цього медіа, ні колектив продакшен-студії, що безпосередньо займається виробництвом ток-шоу.

CRIME.in.UA проводить невелике журналістське розслідування цієї більш ніж дивної історії. Його результати обіцяють опублікувати найближчим часом.

crime.in.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ