Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині СБУ викрила схему ухилення від мобілізації

Служба безпеки викрила комерсанта, який за винагороду гарантував допомогу у поновленні військово-облікових даних та проходження ВЛК.
Фото - ЛОДА

Про це повідомляють на сайті ЛОДА.

Служба безпеки України провела успішну спецоперацію на заході країни, спрямовану на протидію російському впливу та викриття осіб, які загрожують держбезпеці.

У Львівській області затримано 35-річного комерсанта, який пропонував військовозобов'язаним незаконні послуги з уникнення мобілізації. За 4 000 доларів США він обіцяв "допомогти" в оновленні військово-облікових даних та проходженні військово-лікарської комісії без особистої присутності в районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП).

За словами  речниці Управління СБУ у Львівській області Роксолани Яворської, підозрюваного затримали під час отримання другої частини хабаря у розмірі 2 500 доларів США. Під час обшуку за місцем проживання було виявлено докази злочинної діяльності, включаючи кошти першого траншу.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Слідство триває для встановлення інших можливих учасників злочинної схеми, зокрема серед працівників РТЦК та СП регіону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ