Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові попрощалася з начальником Будинку офіцерів полковником Віталієм Провозіним

Церемонія прощання з багатолітнім начальником Будинку офіцерів, громадським діячем та волонтером, полковником Віталієм Провозіним відбулася сьогодні 3 липня. Про це повідомили в пресслужбі ЛОР.

Провести в останню дорогу Віталія Провозіна прийшли рідні та близькі, працівники Будинку офіцерів, представники колективів та гуртків, які діють у закладі, військовослужбовці львівського гарнізону, ветерани та волонтери, викладачі та військовий оркестр Національної академії сухопутних військ, духовенство, творча інтелігенція, влада області.

Після прощання в Будинку офіцерів чин похорону відслужили в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

Від імені Львівської обласної ради співчуття родині Віталія Провозіна висловив в.о. голови Юрій Холод.

«Віталій Провозін постійно шукав різні способи й методи працювати з військовими, допомагати їм духовно рости й збагачуватися, тримати психологічний баланс. Від початку війни співпрацював із волонтерами, воєнними кореспондентами, допомагав вибудовувати якісну політику пам’яті. На жаль, життя світлої Людини раптово обірвалося. Трагічний випадок спинив великі мрії Віталія Володимировича. Його масштабні творчі плани обірвала раптова смерть. Але ми назавжди запам’ятаємо його таким щирим, добрим та усміхненим», – наголосив Юрій Холод.

Віталій Володимирович Провозін народився 11 жовтня 1963 року в селі Вівсяники Хмельницької області. Після служби у війську навчався у Львівському вищому військово-політичному училищі. Закінчив Військовий гуманітарний інститут Національної академії оборони України. Служив на офіцерських посадах, пов’язаних з культурно-просвітницькою роботою у війську.

29 вересня 2006 року призначений начальником Львівського будинку офіцерів. Створив розгалужену мережу гуртків і секцій дитячої та дорослої творчості, в яких займається понад 300 осіб. Започаткував діяльність воєнно-історичного музею. 13 червня цього року за сприяння Євгена Привозіна на базі Будинку офіцерів запрацював перший в Україні громадський простір «Вибір» для військових, ветеранів та членів їх родин.

За час російської агресії на Сході України полковник Віталій Провозін організував понад 30 культурно-мистецьких турів у район бойових дій, під час яких проведено сотні концертних виступів для військових та цивільного населення Донбасу.

Організував сотні мистецьких та літературних заходів для українських військовослужбовців, які лікувалися та проходили реабілітацію у військових шпиталях та реабілітаційних центрах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ