Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна, як наречена, може утекти з великого міжнародного весілля, - Курпіль

Сьогодні, 18 листопада, народний депутат Степан Курпіль провів зустріч зі студентами-політологами Львівського національного університету імені Івана Франка. Нардеп поспілкувався зі студентами з приводу проблем євроінтеграції України. Він назвав українську євроінтеграцію «великим міжнародним весіллям».

«Очікується велике міжнародне весілля. Наречені давно придивляються один до одного, п’ять років готували шлюбний контракт і до останнього часу все було добре, але тепер українська влада, як наречена, може втекти з власного весілля», - сказав Степан Курпіль.

За його словами, Угода про Асоціацію – це захист України від Росії.

«В нашій історії було багато таких випадків, коли ми, здобувши незалежність, втрачали її . Євроінтеграція – це спосіб захистити незалежність України», - переконаний нардеп.

Він наголосив, що згаданий «шлюбний контракт» важливий для ЄС також.

«Коли ми говоримо про потребу України у євроінтеграції, то варто зазначити, що цей шлюбний контракт вигідний обом сторонам. Безпека та демократія в Україні важливі для розвитку самого ЄС», - зазначив Курпіль.

Він також додав, що підписання Угоди про Асоціацію дасть шанс українському сільському господарству, адже родюча українська земля на фоні продовольчої кризи скоро стане більшим багатством ніж нафта та газ.

Як зазначив Степан Курпіль, є й мінуси, однак негативні явища інтеграції пообіцяли допомогти подолати лідери країн ЄС. Зокрема, за словами нардепа, ЄС готове допомогти Україні у вирішенні проблем у стосунках із Росієюяка закриває свої ринки для українських товарів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ