Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Україна ніякої знижки на газ не отримала, уряд ще раз це підтвердив, - Пинзеник

Черговим повідомленням про наміри підписання угоди щодо нової ціни газу до 10 січня 2014 року Уряд ще раз підтвердив, що за результатами грудневих перемовин у Москві ніякої знижки з ціни Україна не отримала. Про це заявив у коментарі народний депутат від «УДАРу» Віктор Пинзеник. Про це повідомила прес-служба депутата.

Україні пообіцяли знижку за результатами підписання окремих щоквартальних угод між «Нафтогазом України» та РАО «Газпром», - зазначив економіст. Він наголосив, що нічого спільного зі зміною цін на нафтопродукти таке щоквартальне встановлення цін не має. Бо згідно з пунктом2 доповнення до контракту (від 19 грудня 2013 року), якими б не були ці ціни, коефіцієнт коригування підбирається так, щоб на виході отримати 268,5 доларів.

«Цих «арифметичних забав» не потрібно було б, якби дійсно було бажання знизити ціну, - переконаний Віктор Пинзеник. - Для цього у контракті достатньо було б лише замість словесної еквілібристики зафіксувати ціну – 268,5 дол.»

Підсумовуючи, політик зауважив, що щоквартальне встановлення цін має єдину мету - щоквартальне звітування в Москві про виконані «домашні завдання». За умов несхвалення «звіту» (непідписання додаткової угоди), діє ціна за контрактом 2009 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ