Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Хмельницькому спалили СБУ

Учора, 19 лютого, у Хмельницькому спалили СБУ. Хроніку подій подаємо за vsim.ua.

В будівлю СБУ полетіли коктейлі, горять шини, з лівої сторони, де був тролейбус з шинами - по повній йде наступ

Біля СБУ горять скати. Частину неба затягнуло чорним димом. Майданівці скандують "Ганьба!". У вікна СБУ кидають коктейлі Молотова. Активісти не думають відступати.

01:20 - Вулиця Театральна заблокована сміттєвими баками та шинами. Наразі під стінами СБУ залишилося декілька активістів. Декілька чоловік повернулися на майдан Незалежності.

- Більшість хлопців повернулися додому, але там, біля СБУ, хтось ще залишився, - розповів журналістам «ВСІМ» активіст Макс. – Завтра почнемо з майдану і будемо далі закликати базарників. Буде видно хід справи вже по факту. Зараз нічого не можна стверджувати на 100%, але відступати точно не будемо. Можливо, будемо пікетувати військову частину, ну і ОДА. Повернемося також до СБУ.

00:10 - Серед мітингувальників є багато людей у стані алкогольного сп’яніння. Наразі людей значно поменшало. Залишилася сотня радикально налаштованих активістів. Другий поверх будівлі СБУ вигорів вщент. Ще декілька вікон горить.

23:30 - Підтвердилася інформація про те, що молодий хмельничанин помер від отриманих ушкоджень. Про це журналістам «ВСІМ» повідомив начальник підстанції міської станції швидкої допомоги Юрій Донюк.

23:05 - Один активіст пішов на переговори до сбеушників, щоб оголосити їхні вимоги і дізнатися про задуми бійців.

Люди створили живий коридор перед входом в СБУ.

22:55 - Мітингувальники кажуть, що один із постраждалих помер у лікарні. Наразі нема офіційного підтвердження від лікарів. Журналісти «ВСІМ» з’ясовують обставини справи.

22:45 - Наразі у приміщенні СБУ ще залишається декілька працівників, серед них жінки, повідомляє журналіст «ВСІМ». До центрального входу під’їхала швидка допомога. Шістьох працівниць хочуть посадити в «швидку» та забрати з небезпечної зони.

22:40 - Люди оголосили три основні вимоги. По-перше, вони хочуть відставки начальника СБУ у Хмельницькій області. Також мітингувальники закликають бійців «Альфа» вийти без зброї та «здатися» тих, хто відкрив вогонь.

22:20 - Активісти не можуть сформувати свої вимоги. Як повідомляє журналіст «ВСІМ», який наразі знаходиться на місці події, люди то вимагають покарати стрілків, які влучили у людей, то просять міліцію роззброїти спецпідрозділ. Біля стін СБУ активісти продовжують обговорювати свої подальші дії. Серед них немає явного лідера.

22:00 - Активістам принесли гарячий чай. Люди обдумують план дії на ніч.

21:45 - На декілька хвилин активісти відмовилися від радикальних дій і пообіцяли відступити, якщо начальник СБУ піде у відставку, а стрілки вийдуть із будівлі без зброї.

Рятувальники загасили палаючий автобус.

21:30 - СБУ палає. Протягом кількох годин протестувальники закидують приміщення Хмельницького СБУ коктейлями Молотова. Спочатку вогонь палав здебільшого на вулиці, тепер же полум’я є у середині. Хлопці постійно підносять п’ятилітрові бутлі з бензином та мішки із порожніми пляшками.

21:00 - Декілька людей стояли біля перехрестя вулиць Свободи та Театральної.

- Прийшов провокатор, високий на зріст чоловік, - каже колишній військовий полковник, пенсіонер Павло Мар’янович. – Він сказав нам, щоб ми розходилися. Я відразу зрозумів, що то провокатор. Він з-під руки дістав газовий балончик та пустив нам в очі газ. І втік.

20:00 - Центральний вхід в СБУ палає. Працівників служби з будівлі не вивели. Як повідомив журналіст «ВСІМ», який перебуває на місці події, бійці «Альфа» почали стріляти частіше. Стріляють з дворику будівлі та з вікон.

Люди співають Гімн України. Серед активістів багато жінок та дівчат. Також люди збирають гроші на матеріали для коктейлів Молотова.

19:30 - В дворі СБУ стріляють, люди розбігаються в сторони. Декілька активістів перевернули тролейбуси. Люди продовжують кидати коктейлі Молотова на територію СБУ.

З четвертого поверху поливають водою. Частина людей встигла вийти, але є люди і всередині.

Нагадаємо, вночі, 19 лютого, з Хмельницького на Київ, за повідомленнями активістів, мав вирушати автобус з працівниками СБУ. Автобус дійсно був, однак силовики ним не змогли скористатися - бо завадили активісти майдану.

СБУшники зачинилися у будівлі і протягом кількох годин у величезному багатті спалювали якісь папери

Пізніше майданівці пішли на штурм будівлі. У відповідь силовики застосували зброю. В результаті постраждало четверо осіб, найбільше - хмельничанка, якій кулі потрапили в область грудей і голову. Травми були настільки тяжкими, що очевидці повідомляли про смерть жінки, та насправді її забрали до реанімації.

vsim.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ