Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові не проводитимуть традиційний Парад вишиванок

Цього року у Львові відмовляться від проведення традиційного параду вишиванок, який проводять 28 квітня до дня заснування української дивізії СС «Галичина». Про це в коментарі Гал-інфо розповів представник Автономного опору Зенон Дашак.

За словами представника Автономного опору, активісти якого традиційно виступали організаторами Параду до дня заснування Української дивізії «Галичина», цього року вони не будуть проводити такий марш у Львові. «В цьому році ми не будемо проводити цей марш, - зазначив Зенон Дашак. - змінився наш світогляд щодо дивізії «Галичина». Трошки ми задумались над неоднозначністю історії».

За його словами, Марш до дня заснування Української дивізії «Галичина», що традиційно проводився в українському національному вбрані, минулого року був дискредитований великою кількістю людей в чорному одязі, які вигукували ксенофобські гасла.

Нагадаємо, народний депутат Генадій Москаль заявив, що отримав відомості про підготовку масштабних провокацій російських спецслужб в Західній Україні. Серед іншого, такими провокаціями він назвав Марш до дня заснування дивізії Галичина, який останні роки традиційно проводиться у Львові. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ