Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За Луганськ йдуть запеклі бої: Сили АТО наступають, терористи перевдягаються в цивільне і крадуть автомобілі. Відео

У ці хвилини в передмісті Луганська йдуть запеклі бої. Сили АТО активно наступають. Про це Гал-інфо розповів Дмитро Снєгирьов, активіст з Луганська, співголова Громадської ініціативи «Права Справа».

"Зараз знищений блок-пост в селище Ювілейне, це межа Луганська. Чітко спрацювала наша авіація. Йдуть запеклі бої за селище Розкошне. Тут терористи використовують міномети, артилерію і танки. Від парку Горьокого терористи б'ють по Камброду, де триває бій. Біля Східноукраїнського універитету працює міномет терористів, вони ведуть обстріл по житлових кварталах. Від таксопарку рухається танкова колона терористів. У передмісті сили АТО взяли опорний важливий пункт терористів", - розповів Дмитро Снєгирьов.

За його словами, зараз терористи переодягаються в цивільне і з великими сумками, у яких очевидно є зброя, на трасі відбирають приватні автомобілі з метою виїхати з міста.

"Загальний настрій у терористів - втікати. Якщо сили АТО не збавлятимуть темп наступу, то за кілька днів Луганськ повністю звільнять від терористів", - наголосив Дмитро Снєгирьов.

Він також додав, що з кварталу Шевченка, в районі Автовокзалу, лунає періодична стрільба.

"Від Машзавод терористи били по кварталу Мирний. Є повідомлення про руйнування житлового будинку. Тобто терористи свідомо ведуть обстріл житлових районів Луганська", - сказав він.

Також за його словами, летовище Луганського аеропорту досі під контролем бійців 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова.

"Львівські десантники здійснюють успішні контратаки на терористів, якщо раніше вони сиділи замкнуті, то зараз успішно контратакують", - наголосив він.

Він також наголосив, що заява російського терориста Ігоря Гіркіна, яка з'явилася в Інтернеті, про те, що летовище Луганського аеропорту частково перейшло під контроль терористів - це вигадка.

"Це все намагання видати бажане за дійсне. Йде успішний контрнаступ львівських десантників. Вони повністю контролюють летовище і вже прорвали блокаду. Знищено велику кількість живої сили терористів", - розповів Снєгирьов.


Відео Aleks PPK

Він також додав, що активістами в Луганську зафіксовано чотири випадки застосування терористами зброї проти мирного населення.

"Щодо обстрілу житлових кварталів терористами було зафіксовано чотири випадки.

21.40 - терористи від пологового будинку, що за адресою Квартал Щербакова, 1, здійснили два залпи з системи реактивного вогню "Град" по житловому масиву.

З гаубиць терористів, з району Машзаводу, здійснили обстріл житлового масиву Кварталу Мирний.

21.10 - терористи здійснили мінометний обстріл з району гуртожитку Східноукраїнського машуніверситету. Дальність стрільби дає чітко зрозуміти, що обстріл вели по приватних будинках в Камброді та Великої Вергунки.

Також був обстріл південних кварталів з району парку Горького", - сказав Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ