Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Перехрестя Стрийська - Наукова ризикує стати довгобудом. Фото

У Львові реконструкцію перехрестя вул. Стрийська – вул. Наукова – вул. Хуторівка, котру розпочали торік восени, не зможуть закінчити цього року. У міста виникла заборгованість перед виконавцем робіт в розмірі близько двох мільйонів гривень. Коли буде завершено будівництво місто наразі не береться прогнозувати.

Отож, восени торік місто розпочало роботи з будівництва з’їздів, котрі повинні були розвантажити одне з найпроблемніших перехресть міста. Ідея полягала у тому, що транспорт, котрий повертає, до прикладу, з вулиці Наукової на вул. Стрийську у бік автовокзалу, не їхатиме на перехрестя, а робитиме поворот перед ним. 

Роботи вирішили провести в кілька етапів. Відтак, розпочалось будівництво з'їзду з вул. Наукова на вул. Стрийську, довжина котрого становить 150 метрів, та розширення дороги до чотирьох смуг на вулиці Стрийській з поворотом на Наукову біля парку Боднарівка.

Роботи було заплановано закінчити до кінця 2013 року. На це в міському бюджеті передбачалось 4 млн. 100 тисяч гривень. Однак після виконання підготовчих робіт, реконструкція зупинилась на стадії укладання асфальту, відтак люди понад рік змушені ходити розритими тротуарами перестрибуючи ями.

Начальник управління капітального будівництва Володимир Кметик розповів, що станом на 29 серпня заплановане відновлення ремонтних робіт. "Роботи по будівництву з'їзду поруч з парком Боднарівка та облаштування зупинки на вул. Наукова відновлено. Орієнтовно 2-3 вересня заплановано закінчити укладання асфальту. Підрядник вирішив піти на поступки місту, адже бачить скрутну ситуацію, що склалась", - зазначив Володимир Кметик у коментарі журналісту Гал-Інфо.

Інше будівництво поновиться після проплати казначейством авансового платежу. Заборгованість міста перед ВАТ "Шляхове ремонтно-будiвельне управлiння 65", котре є виконавцем робіт, становить на сьогодні 1 млн 700 тисяч гривень.

Отож, доля другого з'їзду наразі залишається невідомою, адже під час створення проекту не врахували, що майбутній з’їзд проходить ділянкою, котра належить концерну "Галнафтогаз". "Коли будівельники наблизились до їхньої ділянки, яку вони використовують для обслуговування своїх АЗС, "Галнафтогаз" встановив паркан. Їм запропонували іншу ділянку, однак ухвалу щодо передачі у власність концерну іншої земелі депутати міської ради не проголосували. Питання досі залишається невирішеним", - розповів Сергій Коровайник, в.о. начальника управління земельних ресурсів ЛМР.

Згідно з проектом заплановано також будівництво з'їзду з вулиці Стрийської на вулицю Хуторівка, проте чи вдасться завершити будівництво цього року начальник управління капітального будівництва сказати не може.

Зазначимо, що реконструкція перехрестя була запланована до проведення чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012. Тоді планувалось розвантажити перехрестя, побудувавши міст, однак грошей на проект не знайшли. В 2013 році було ухвалено рішення про будівництво з’їздів, котрі мали б розвантажити перехрестя. Початкова вартість проекту становила 8,5 млн. гривень. Станом на сьогодні роботи не завершені, однак вартість проекту зросла до 9 млн 88 тисяч грн.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ