Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Ахметов не купує «Арену Львів». Не ті часи, щоб купувати стадіони, - директор «Арени Львів»

Рінат Ахметов не збирається купувати «Арену Львів». Не ті тепер часи, щоб купувати стадіони. Про це сьогодні, 12 листопада в ефірі Громадського інтернет-мовлення Львівського прес-клубу розповів директор Державного підприємства «Арена-Львів» Денис Ринський.

На думку Дениса Ринського, стадіон має великі перспективи і може приймати не лише футбольні матчі, а й конференції, виставки, є міні футбольне поле, де можна приходити і грати.

 «Зараз футбольна складова дає 80% прибутків «Арени Львів». Але я хочу збільшити не футбольну до 40%», - сказав він.

 За останні три місяці, за словами директора, львівська арена прийняла 15 футбольних матчів. Це більше, ніж за весь час існування стадіону. Уже є плани і на наступний рік: «Розписаний календар ігор Чемпіонату України. Також досить висока ймовірність того, що у Лізі чемпіонів «Шахтар» вийде в плей-офф».

Денис Ринський додав, що керівництво арени наразі ще не може виконати всіх вимог УЄФА, особливо стосовно безпеки. Йдеться про випадки неправомірної поведінки фанатів, через яку навіть доводилося зупиняти матч. Хоча, додав він, не виключено, що це робилося навмисне з метою дискредитації стадіону.

Він також повідомив, що «Арена Львів» потребує вкладення коштів у добудову. Потрібно, зокрема, ввести в експлуатацію електропідстанцію, щоб мати два незалежних джерела живлення, налагодити роботу деяких систем.

«Це невеликі видатки, і ми будемо звертатися до нового уряду, щоб нам допомогли з грошима, бо з наших надходжень ми не можемо це оплатити», - каже він.

Директор повідомив, що базова вартість оренди стадіону для проведення футбольного матчу – 140 тис. грн. Вона може коливатися залежно від деяких нюансів, зокрема відвідуваності: що більше людей, більша потреба в персоналі.

Стосовно інших сервісів, то, приміром, організатори Львівського медіа форуму заплатять 25 тис. грн за оренду на два дні конференц-залу і ресторану. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ